Η μεγάλη ανακάλυψη των ηλεκτρικών που δεν εφαρμόστηκε ποτέ

Η μεγάλη ανακάλυψη των ηλεκτρικών που δεν εφαρμόστηκε ποτέ

Ο Τόμας Έντισον εφηύρε πριν 113 χρόνια μια μπαταρία που θα μπορούσε να δώσει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αυτονομία άνω των 1.600 χιλιομέτρων.

Το 1910, ο Τόμας Έντισον δημιούργησε μια μπαταρία με νικέλιο και σίδηρο που μπορούσε να προσφέρει πρωτοφανή αυτονομία στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ωστόσο, αυτή η ανακάλυψη δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Η μπαταρία είναι απαραίτητη για τη λειτουργία των ηλεκτρικών οχημάτων και χωρίς αυτή, ένα αυτοκίνητο τέτοιου είδους είναι άχρηστο.

Electric car battery 2

Ο Έντισον, που γεννήθηκε το 1847, ασχολήθηκε επίσης με την έρευνα των μπαταριών για τα ηλεκτρικά οχήματα και εφηύρε μια μπαταρία που μπορούσε να προσφέρει αυτονομία άνω των 1.600 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση.

Αυτή ήταν η μπαταρία νικελίου-σιδήρου, η οποία όμως είχε μεγάλες διαστάσεις και υψηλό κόστος παραγωγής, καθώς και ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια της.

Αυτό οδήγησε την αυτοκινητοβιομηχανία να παγώσει την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων και να εστιαστεί στην κατασκευή οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Thomas Edison

Αιώνες αργότερα, η μπαταρία νικελίου-σιδήρου θα μπορούσε να έχει επίδραση στο μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας. Μελέτες έδειξαν ότι αυτή η μπαταρία έχει ενεργειακή απόδοση μεταξύ 80% και 90%, υποδεικνύοντας μεγάλη δυναμική στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Electric car battery 3

Αυτό σημαίνει ότι οι μπαταρίες νικελίου-σιδήρου μπορούν να αποτελέσουν μια πραγματικά εναλλακτική λύση με αποτελεσματικότητα και αυτονομία, σε σχέση με τις μπαταρίες ιόντων λιθίου που χρησιμοποιούνται σήμερα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ωστόσο, θα πρέπει να μειωθεί το μέγεθος και το βάρος αυτών των μπαταριών για να γίνουν βιώσιμες για τα σύγχρονα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ