Τάιλερ Ντόρσεϊ: Ρεκόρ καριέρας με 29 πόντους στη νίκη επί της Ισπανίας (86-106) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Τάιλερ Ντόρσεϊ: Ρεκόρ καριέρας με 29 πόντους στη νίκη επί της Ισπανίας (86-106) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Με 29 πόντους, το ρεκόρ καριέρας του με τη γαλανόλευκη, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ οδήγησε την Εθνική σε μια από τις πιο συγκλονιστικές νίκες της πρόσφατης ιστορίας της. Το 108-106 επί της Ισπανίας στην παράταση (86-86 η κανονική διάρκεια) στο Telekom Center Athens, για τη Β’ φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι σε μια ομάδα σαν τη «La Roja» έχει διπλή αξία: κράτησε ζωντανή την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη μετά την ήττα από την Ουκρανία και επιβεβαίωσε πόσο σημαντικός έχει γίνει ο γκαρντ του Ολυμπιακού για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Μόλις τελείωσε ο αγώνας, ο Ντόρσεϊ βρήκε τον τρόπο να αποτυπώσει τα συναισθήματά του και μέσα από τα social media: «Είμαι όλα αυτά που έλεγαν πως δεν μπορούσα να γίνω! Την αγαπάω αυτή τη χώρα!». Μετά ήρθαν και οι δηλώσεις του στην ΕΡΤ, όπου μίλησε με τα λόγια της καρδιάς του: «Αγαπώ αυτή τη χώρα, την έχω ερωτευτεί. Έχουμε περηφάνια. Από μικρό παιδί αγάπησα τη χώρα, τους ανθρώπους. Είναι απίθανο συναίσθημα. Βάλαμε τα κορμιά μας και μείναμε ζωντανοί. Ήταν ένα από τα καλύτερά μου παιχνίδια με την Ελλάδα. Ήμουν ήρεμος, δεν ένιωθα ένταση πριν το ματς».

Αυτή η σχέση με την Ελλάδα δεν είναι τυχαία. Ο παππούς του γεννήθηκε στη χώρα, και ο ίδιος έχει εξηγήσει πως από τα 18 του χρόνια ένιωσε την κουλτούρα και κατάλαβε τι σημαίνει το μπάσκετ για τον κόσμο εδώ. Ο 28χρονος σούτινγκ γκαρντ έχει μιλήσει για το δέσιμό του με τη γαλανόλευκη και στη FIBA, τονίζοντας πόσα σημαίνει γι’ αυτόν να εκπροσωπεί την Ελλάδα.

Το παιχνίδι του κόντρα στους Ισπανούς είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός θρίλερ. Ο ίδιος παραδέχτηκε πως προσαρμόστηκε στο ρυθμό της αναμέτρησης και απέδωσε την εμφάνισή του στη δουλειά που κάνει καθημερινά. «Όλα έχουν να κάνουν με τη δουλειά που κάνεις. Δε μου αρέσει η αρνητικότητα, μας αρέσει η αγάπη του κόσμου και η θετικότητα», είπε, και πρόσθεσε ότι περιμένει με ανυπομονησία τα επόμενα παιχνίδια.

Οι προθέσεις του για το μέλλον είναι ξεκάθαρες. «Σημαίνει πολλά να είσαι στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ήρθαμε από το Ευρωμπάσκετ και θέλουμε να είμαστε και εκεί», υπογράμμισε, ενώ για τα προκριματικά παράθυρα του Νοεμβρίου δήλωσε: «Αν είμαι υγιής θα είμαι εδώ και τον Νοέμβριο». Μια δέσμευση που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς τις υποχρεώσεις του με τον Ολυμπιακό, όπου αποτελεί βασικό μέλος.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tyler Dorsey (@tylerdorsey5)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ