Η Τορίνο έκλεισε τον αντικαταστάτη του Μάρκους Πέντερσεν. Η ιταλική ομάδα έδωσε τα χέρια με τον σύλλογο της Βερόνας ώστε να εντάξει στο δυναμικό της τον Ραφίκ Μπελγκαλί, καλύπτοντας το κενό που δημιουργήθηκε στα δεξιά με τη μεταγραφή του Νορβηγού στον Ολυμπιακό.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσίευσε ο Νικολό Σκίρα, το κόστος του deal φτάνει τα 7 εκατ. ευρώ. Στο πακέτο περιλαμβάνεται και ποσοστό μεταπώλησης 10% για τους Βερονέζους, ενώ το συμβόλαιο του Αλγερινού μπακ θα διαρκέσει έως το 2030.
Το όνομα του Αλγερινού μπακ είχε συνδεθεί στενά στο παρελθόν με τους Πειραιώτες την περίοδο που προτεραιότητα στο δεξί άκρο της ερυθρόλευκης άμυνας ήταν ο Γιοακίμ Μέλε της Βόλφσμπουργκ. Ο Αλγερινός ήθελε να αγωνιστεί σε κορυφαίο πρωτάθλημα και τελικά παραμένει στην Ιταλία.
?? Done Deal and confirmed! Rafik #Belghali to #Torino from #Verona for €7M + 10% on the future sale. Contract until 2030. #transfers https://t.co/C4ps2hm0Bf
— Nicolo Schira (@NicoSchira) August 31, 2026
Η πώληση του Πέντερσεν απέφερε στην Τορίνο 8 εκατ. ευρώ – τα 6 σε σταθερή βάση, τα υπόλοιπα 2 σε μπόνους. Ο 26χρονος (γεν. 16/07/2000) διεθνής Νορβηγός υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τους Πειραιώτες. «Συμφωνία της Τορίνο με τον Ολυμπιακό για τον Πέντερσεν. Κίνηση περίπου 8 εκατ. Για τον παίκτη συμβόλαιο 4 ετών. Θα φύγει από το Τορίνο απόψε. Αύριο εξετάσεις και υπογραφή», είχε μεταδώσει ο Οράτσιο Ακομάντο.
Ο Πέντερσεν αναμενόταν να πετάξει από το Τορίνο για την Αθήνα το βράδυ της 27ης Αυγούστου, για να περάσει από τις απαραίτητες εξετάσεις και να βάλει την υπογραφή του.
Το «σήμα» του Ντι Μάρτζιο είχε πάντως επιβεβαιώσει από νωρίς την τάση: «.@TorinoFC_1906, è fatta per Pedersen all’@olympiacosfc: operazione da 8 milioni più percentuale sulla rivendita futura».