Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε επίσημα το Σάββατο (29/8) την απόκτηση του Όγκνιεν Ούγκρεσιτς από την Παρτιζάν, με τον 20χρονο Σέρβο μέσο να υπογράφει πενταετές συμβόλαιο και να ετοιμάζεται για τη Θεσσαλονίκη. Η μεταγραφή είχε κλείσει ουσιαστικά μέρες νωρίτερα, με τον παίκτη να μένει εκτός αποστολής στη ρεβάνς της Παρτιζάν με τη Χετάφε για τα playoffs του Conference League (2-1) και μετά τη λήξη να κατεβαίνει στον αγωνιστικό χώρο για να αποχαιρετήσει συμπαίκτες και φίλους των «ασπρόμαυρων».
Ο προπονητής των Σέρβων, Σάσα Ίλιτς, είχε επιβεβαιώσει όλα όσα έλεγε το ρεπορτάζ από την προηγούμενη εβδομάδα, στη συνέντευξη Τύπου πριν από το ματς. «Ο Ούγκρεσιτς υπέγραψε συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, του εύχομαι καλή τύχη. Έκανε πολλά καλά πράγματα για την Παρτιζάν», είχε πει, προσθέτοντας πως αυτή η πώληση «επέτρεψε στην Παρτιζάν να λειτουργήσει κανονικά».
Fudbalski klub Partizan i PAOK postigli su dogovor o transferu Ognjena Ugresica u redove kluba iz Soluna. Partizan je ovim dogovorom zadrzao i pravo na procenat od narednog transfera igraca.
Ognjen je crno-beli dres prvi put obukao sa nepunih deset godina. Prosao je sve… pic.twitter.com/zCg4f1i1kN
— FK Partizan (@FKPartizanBG) August 29, 2026
Η Παρτιζάν από την πλευρά της θέλησε να πει το δημόσιο «αντίο» σε ένα δικό της παιδί. Ο Ούγκρεσιτς μπήκε στις ακαδημίες του συλλόγου πριν καν συμπληρώσει τα δέκα του χρόνια, πέρασε από όλα τα τμήματα και έφτασε να φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην πρώτη ομάδα. Μαζί τους μέτρησε 63 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με 13 γκολ και 4 ασίστ, ενώ πέρυσι είχε το απόλυτο, αγωνιζόμενος και στα 44 επίσημα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η σερβική ομάδα διατήρησε ποσοστό μεταπώλησης 15% επί του παίκτη. Η διοίκηση της Παρτιζάν μάλιστα αποκάλυψε πως υπήρξε υψηλότερη οικονομική προσφορά από τη Σέλτικ, κατά 500.000 ευρώ μεγαλύτερη, αλλά ο σύλλογος τήρησε τον λόγο που είχε δώσει στον ΠΑΟΚ. «Από ένα παιδί των ασπρόμαυρων ακαδημιών μέχρι αρχηγός της πρώτης ομάδας, ο Όγκνιεν διένυσε μία διαδρομή για την οποία μπορεί να είναι υπερήφανος. Τώρα αποχωρεί για έναν σύλλογο με τον οποίο την Παρτίζαν συνδέει μία ιδιαίτερη και ειλικρινής φιλία», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.
«Ούγκρι, σε ευχαριστούμε για όλα και καλή επιτυχία», κατέληξε το μήνυμα της Παρτιζάν προς τον άλλοτε αρχηγό της.