Μεντιλίμπαρ: Η Ναϊμέγκεν ανώτερη στο 0-0 με τον Ολυμπιακό

Μεντιλίμπαρ: Η Ναϊμέγκεν ανώτερη στο 0-0 με τον Ολυμπιακό

Ισοπαλία 0-0 στο Καραϊσκάκη και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε με ειλικρίνεια για όσα δεν δούλεψαν. Το πρώτο ματς των προκριματικών του Champions League με τη Ναϊμέγκεν άφησε τον Βάσκο τεχνικό με προβληματισμό, όχι όμως και χωρίς ελπίδα πρόκρισης.

«Ήταν πραγματικά κάτι που δεν το περιμέναμε. Χθες λέγαμε ότι αυτή η ομάδα έχει πάρα πολύ καιρό να μην σκοράρει σε κάποιο παιχνίδι και συζητούσαμε για το ποιος θα βάλει τα περισσότερα γκολ. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, ένα περίεργο παιχνίδι, με πολλές φάσεις ένας εναντίον ενός, κάτι στο οποίο μας κέρδισαν, ήταν καλύτεροι από εμάς. Εμείς δυσκολευτήκαμε πολύ να δημιουργήσουμε, υπό αυτή την έννοια ήταν καλύτεροι», παραδέχθηκε μετά τη λήξη. Το πρόβλημα για εκείνον εντοπίστηκε κυρίως στις προσωπικές μονομαχίες, εκεί όπου οι Ολλανδοί κυριάρχησαν καθαρά.

Δεν σταμάτησε εκεί. Περιέγραψε και το γιατί οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να επιβάλουν τον ρυθμό τους. «Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο μας έλειπαν πολλά πράγματα. Έπρεπε να είμαστε περισσότερο επιθετικοί και πιο σκληροί στις μονομαχίες. Να είμαστε πιο έξυπνοι πως θα διαχειριστούμε τον διαιτητή. Ήταν ένας διαιτητής που δεν θα έδινε πολλά φάουλ. Εκείνοι ήταν πιο σκληροί και πιο δυναμικοί. Εμείς δεν προσαρμοστήκαμε σε τίποτα».

Οι Ολλανδοί, άλλωστε, δεν ήρθαν στο Φάληρο για να αμυνθούν. Ο προπονητής τους, Ντικ Σρόιντερ, που ανέλαβε το καλοκαίρι του 2025, έχει χτίσει μια ομάδα που επιχειρεί να παίξει το ποδόσφαιρό της, ακόμη κι αν κάτι τέτοιο αφήνει κενά στα μετόπισθεν. Αυτό ακριβώς το στοιχείο αναζητά ο Ολυμπιακός για τη ρεβάνς.

Η Ναϊμέγκεν επέστρεψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έπειτα από δεκαεπτά χρόνια, τερματίζοντας στην 3η θέση της Eredivisie, πίσω από την πρωταθλήτρια Αϊντχόφεν. Ένα ταξίδι που ήρθε νωρίτερα από το τριετές πλάνο που είχε τεθεί αρχικά, με βασικά πρόσωπα όπως ο Ντούσαν Τάντιτς, ο εξτρέμ Φαν Κρόι και ο πρώην «ερυθρόλευκος» Εμρέ Μορ στην πλευρά τους.

Ο Μεντιλίμπαρ δεν θέλησε να αναλωθεί σε προβλέψεις για τον επαναληπτικό. «Δεν ξέρω να θα είναι ίδιο, παρόμοιο ή διαφορετικό. Εμείς πρέπει να βελτιώσουμε πολλά πράγματα και να είμαστε πιο δυναμικοί. Με δεδομένο ότι δεν παίξαμε καλά το 0-0 δεν είναι κακό αποτέλεσμα. Πρέπει να παίξουμε πιο δυναμικά. Η πρόκριση είναι ανοικτή».

Στην Ολλανδία, ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ του Champions League είτε τη Μπόντο/Γκλιμτ είτε την Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ. Σε περίπτωση αποκλεισμού, ο Ολυμπιακός ή η Ναϊμέγκεν θα βρεθεί απευθείας στη League Phase του Europa League.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ