Τα βρετανικά δημοσιεύματα για το μέλλον του Τζέιμς Πένραϊς συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με τη Ρέιντζερς να επανέρχεται στο προσκήνιο για τον αριστερό μπακ της ΑΕΚ. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μπεν Τζέικομπς του GIVEMESPORT, οι Σκωτσέζοι εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να κινηθούν για την απόκτηση του 27χρονου μέσα στο καλοκαίρι, ενώ το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται μόνο στη Γλασκώβη.
Στη διεκδίκηση του Πένραϊς έχουν μπει και αγγλικοί σύλλογοι, με τη Μίντλεσμπρο, τη Μπλάκμπερν Ρόβερς και τη Νόριτς να δείχνουν διάθεση να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Το ενδιαφέρον της Ρέιντζερς πάντως δεν είναι καινούργιο – η ομάδα της Γλασκώβης είχε επιχειρήσει να τον αποκτήσει και τον περασμένο Ιανουάριο, χωρίς ωστόσο να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.
Το σκωτσέζικο ρεπορτάζ πάει ένα βήμα παραπέρα, αναφέροντας ότι ο Πένραϊς έχει ήδη δώσει τα χέρια με τους «Μπλε» για συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με οψιόν για άλλο ένα έτος. Από την πλευρά της ΑΕΚ πάντως δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση που να επιβεβαιώνει ότι ο παίκτης έχει τεθεί προς παραχώρηση ή ότι έχουν αρχίσει διαπραγματεύσεις με κάποια από τις ενδιαφερόμενες ομάδες, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται από την Ελλάδα.
?? ?????????? ?????????????? > ??????????????
Burnley are among the clubs interested in AEK Athens left-back James Penrice.
AEK are now open to selling the 26-year-old, with Burnley having already made enquiries over his availability.
(via @JacobsBen) #TwitterClarets pic.twitter.com/04RuuUepmv
— The Burnley Way (@TheBurnleyWay) August 2, 2026
Αυτό που φαίνεται να αλλάζει τα δεδομένα είναι η εικόνα που έχει διαμορφωθεί κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Ο Μάρκο Νίκολιτς δείχνει να εμπιστεύεται περισσότερο τον Σταύρο Πήλιο, ενώ η ΑΕΚ φέρεται διατεθειμένη να συζητήσει την παραχώρηση του Σκωτσέζου αμυντικού, υπό την προϋπόθεση ότι θα προκύψει πρόταση η οποία θα της επιτρέψει να ανακτήσει το ποσό που δαπάνησε για την απόκτησή του. Στο κάδρο παραμένει και η περίπτωση του Φίλιπ Κόστιτς ως πιθανού αντικαταστάτη στην αριστερή πλευρά της άμυνας.
Ο Πένραϊς έκλεισε την πρώτη του σεζόν με τη φανέλα της «Ένωσης» μετρώντας 33 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, κατακτώντας μάλιστα τον πρώτο τίτλο της καριέρας του με το πρωτάθλημα, ενώ δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2028. Η σκωτσέζικη καταγωγή του και η προοπτική επιστροφής στην πατρίδα του θεωρούνται παράγοντες που θα μπορούσαν να παίξουν σημαντικό ρόλο, εφόσον η ομάδα της Γλασκώβης αποφασίσει να προχωρήσει στην κατάθεση επίσημης πρότασης.