Λαμάρ Στίβενς: Από το ΝΒΑ στο Παρίσι, όχι στο Βελιγράδι
Τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν στην Παρτιζάν. Ο Λαμάρ Στίβενς είναι και επίσημα παίκτης της Παρί Μπάσκετ, στηρίζοντας την προσπάθεια της γαλλικής ομάδας στην EuroLeague.
Ο 28χρονος φόργουορντ αφήνει το ΝΒΑ, όπου μέτρησε 220 αγώνες με Καβαλίερς, Σέλτικς και Γκρίζλις. Στο Μέμφις πέρυσι είχε 17 συμμετοχές, με 4,4 πόντους και 2,2 ριμπάουντ σε περίπου εννέα λεπτά. Στην τελευταία του εμφάνιση, στις 14 Απριλίου απέναντι στους Μάβερικς, σημείωσε 31 πόντους.
Η Παρί ανακοίνωσε την απόκτησή του, επιβεβαιώνοντας πως ο Αμερικανός υπέγραψε συμβόλαιο ενόψει της σεζόν 2025/26. Ερχεται για να ενισχύσει την αθλητικότητα και την άμυνα, καλύπτοντας κενά που άφησαν αποχωρήσεις.
Ποιος είναι ο νέος φόργουορντ των Γάλλων
Γεννημένος στη Φιλαδέλφια, απόφοιτος του Πεν Στέιτ. Στο κολεγιακό πρωτάθλημα συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους σκόρερ της ιστορίας του πανεπιστημίου. Στο ΝΒΑ τα πέντε χρόνια του είχε μέσο όρο 5,6 πόντους και 2,9 ριμπάουντ.
Στην προπέρσινη σεζόν με τους Γκρίζλις έπαιξε σπουδαία, με 11,5 πόντους και 5,1 ριμπάουντ. Πλέον δοκιμάζεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Στο ρόστερ της Παρί, ο Στίβενς συναντά παίκτες όπως οι Ναντίρ Ιφί, Τζάρεντ Ρόντεν και Κέβιν Τσέρι – μαζί συνθέτουν ένα σύνολο γεμάτο ενέργεια.
Για τον ίδιο, η μετακίνηση αποτελεί στοίχημα. Οι προσδοκίες στην EuroLeague είναι μεγάλες. Στο γαλλικό πρωτάθλημα η Παρί θέλει να πρωταγωνιστήσει. Η άφιξη του Στίβενς δείχνει προς αυτή την κατεύθυνση.