Γιάννης Χατζηνικόλας: Ο σχεδιασμός της Δόξας Λευκάδας για τη Stoiximan GBL και η παραμονή του στην ομάδα

Γιάννης Χατζηνικόλας: Ο σχεδιασμός της Δόξας Λευκάδας για τη Stoiximan GBL και η παραμονή του στην ομάδα

Η Δόξα Λευκάδας προετοιμάζεται πυρετωδώς για την επιστροφή της στα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ, με τη διοίκηση του συλλόγου να κινείται μεθοδικά για τη στελέχωση του ρόστερ ενόψει της συμμετοχής στη Stoiximan GBL. Η ομάδα του Ιονίου, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Elite League, στοχεύει σε μια ανταγωνιστική παρουσία, διατηρώντας παράλληλα τον βασικό κορμό που οδήγησε στην άνοδο.

Στο επίκεντρο του σχεδιασμού βρίσκεται η ανανέωση της συνεργασίας με τον Γιάννη Χατζηνικόλα. Ο 30χρονος γκαρντ, ο οποίος αποτέλεσε κομβικό παίκτη στην περσινή πορεία, θα συνεχίσει να φορά τη φανέλα της ομάδας και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο ίδιος, σε πρόσφατες δηλώσεις του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παραμονή του, τονίζοντας ότι η περσινή χρονιά του προσέφερε σημαντικό ρόλο και αυτοπεποίθηση. Η διοίκηση της Δόξας Λευκάδας, μέσω επίσημων ανακοινώσεων, υπογράμμισε την αγωνιστική συνέπεια και τη μαχητικότητα του παίκτη, χαρακτηρίζοντάς τον αναπόσπαστο κομμάτι της προσπάθειας του συλλόγου.

Ενίσχυση με Αρσενόπουλο και «βόμβα» Harmon

Παράλληλα με τις ανανεώσεις, η ομάδα προχωρά σε προσθήκες που θα προσδώσουν ποιότητα και εμπειρία στο ρόστερ. Ο Νίκος Αρσενόπουλος είναι το νέο πρόσωπο στην περιφερειακή γραμμή των Λευκαδιτών. Ο 26χρονος γκαρντ, με θητεία μεταξύ άλλων σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Κολοσσό Ρόδου, έρχεται να ενισχύσει τον ελληνικό κορμό της ομάδας. Η κίνηση αυτή κρίνεται ως μια σταθερή επιλογή για τον προπονητή Θοδωρή Τερζή, ο οποίος δουλεύει εντατικά για το «χτίσιμο» του συνόλου.

Σημαντικότερη ίσως κίνηση αποτελεί η απόκτηση του De’Vion Harmon. Ο Αμερικανός γκαρντ, που αναδείχθηκε MVP του φινλανδικού πρωταθλήματος, έρχεται στη Λευκάδα με περγαμηνές από το NCAA και την G League. Η προσθήκη του θεωρείται «βόμβα» για τα δεδομένα της ομάδας, καθώς αναμένεται να ηγηθεί της περιφέρειας, προσφέροντας εκρηκτικότητα και ικανότητα στο σκοράρισμα.

Σχεδιασμός υπό πίεση και προσδοκίες

Ο προπονητής Θοδωρής Τερζής, σε δηλώσεις του στο EOK WebRadio, αναφέρθηκε στις δυσκολίες της προετοιμασίας, καθώς η διαμονή στη Λευκάδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι απαιτητική, οδηγώντας την ομάδα στην Αθήνα και το Καρπενήσι για τα στάδια της προετοιμασίας. Ο σχεδιασμός τρέχει με ταχύτατους ρυθμούς, με τη συνδρομή του General Manager, Δημήτρη Τσαλδάρη, ο οποίος επέστρεψε στον σύλλογο αναλαμβάνοντας καθήκοντα τεχνικού διευθυντή.

Η Δόξα Λευκάδας στοχεύει να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη της GBL, με τον Χατζηνικόλα να επισημαίνει πως, παρά τις διαφορές στο μπάτζετ και την ποιότητα του πρωταθλήματος, η ομάδα διαθέτει τη βάση για να παλέψει. Ο ενθουσιασμός στις τάξεις των φιλάθλων είναι ήδη μεγάλος, με τις εργασίες στο γήπεδο να βρίσκονται σε εξέλιξη ώστε να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για τη νέα κατηγορία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ