Ολυμπιακή Ακτή Κατερίνης: Διασώθηκαν τρεις Σέρβοι μετά από ανατροπή λέμβου στη θάλασσα

Ολυμπιακή Ακτή Κατερίνης: Διασώθηκαν τρεις Σέρβοι μετά από ανατροπή λέμβου στη θάλασσα

Μια αναπάντεχη περιπέτεια για τρεις Σέρβους τουρίστες στην Ολυμπιακή Ακτή της Πιερίας είχε αίσιο τέλος, χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των ναυαγοσωστών και των λιμενικών αρχών. Οι δύο ενήλικες και ο ανήλικος που επέβαιναν στη λέμβο βρέθηκαν ξαφνικά στο νερό το πρωί της Παρασκευής, όταν το σκάφος τους ανατράπηκε υπό συνθήκες που παραμένουν ακόμη υπό διερεύνηση.

Η κρίσιμη στιγμή της διάσωσης

Πιερία

Ο ναυαγοσώστης που βρισκόταν στον Πύργο 17 αντιλήφθηκε αμέσως το περιστατικό και ειδοποίησε μέσω ασυρμάτου το ναυαγοσωστικό σκάφος που περιπολούσε σε κοντινή απόσταση. Το πλήρωμα περισυνέλεξε με ασφάλεια τους δύο από τους τρεις επιβαίνοντες. Ο τρίτος, που ήταν και ο ιδιοκτήτης του σκάφους, αρχικά αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σκάφος του, προσπαθώντας να το επαναφέρει σε όρθια θέση. Τελικά, ζήτησε τη συνδρομή του πληρώματος για τη ρυμούλκηση, ενώ στο σημείο έσπευσαν και στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με τη μεταφορά όλων των εμπλεκομένων στη στεριά, χωρίς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός. Το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Κατερίνης, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, διενεργεί προανάκριση για τα αίτια του συμβάντος, ενώ η λέμβος μεταφέρθηκε με ασφάλεια στην ακτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ