Η Φενέρμπαχτσε εκδικήθηκε τη Γαλατάσαραϊ και κατέκτησε την κορυφή της Euroleague Γυναικών

Η Φενέρμπαχτσε εκδικήθηκε τη Γαλατάσαραϊ και κατέκτησε την κορυφή της Euroleague Γυναικών

Η Φενέρμπαχτσε έκανε το μεγάλο βήμα και σήκωσε την κούπα της EuroLeague Γυναικών για τρίτη φορά, νικώντας τη Γαλατάσαραϊ με 68-55 στον τελικό. Ένα ματς γεμάτο ένταση, όπου οι δύο ομάδες θυμούνταν τον παλιό τελικό πριν δώδεκα χρόνια που είχε κερδίσει η Γαλατά. Η Φενέρ ήθελε να ξεχάσει και τον φετινό αποκλεισμό από τα ημιτελικά εδώ στη Σαραγόσα.

Το ξέσπασμα που άλλαξε τα πάντα

Πρώτο ημίχρονο κλειστό, με σκορ κολλημένο και αγωνία μέχρι το τέλος του. Ξαφνικά, στην τρίτη περίοδο, η Φενέρμπαχτσε πάτησε γκάζι και έκανε διαφορά με σερί πόντων. Η Γαλατάσαραϊ δεν μπόρεσε να απαντήσει, έμεινε πίσω και δεν γύρισε ποτέ.

Οι ηρωίδες του αγώνα

Η Τζούλι Άλεμαντ έδωσε τα πάντα, με 13 πόντους, 10 ασίστ και 9 ριμπάουντ – σχεδόν triple-double. Η Έμα Μίσεμαν ήταν ασταμάτητη, πέτυχε 20 πόντους μαζί με 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Δεν έλειψε και η Ιλιάνα Ρουπέρτ, που πρόσθεσε 16 πόντους και 6 ριμπάουντ για να σφραγίσει τη νίκη.

Η Μίσεμαν πλέον κρατάει ρεκόρ, αφού αυτός ο τίτλος είναι ο έβδομος της στη διοργάνωση – περισσότεροι από κάθε άλλη παίκτρια στη σύγχρονη εποχή. Η Φενέρμπαχτσε έτσι πήρε την εκδίκηση της από τη μεγάλη αντίπαλο και ξαναβρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης. Στη EuroLeague Γυναικών, τέτοια ντέρμπι μένουν αξέχαστα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ