Ο Εμμανουήλ Καραλής πήρε ξανά το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Τόρουν. Κράτησε σταθερό ρυθμό από την αρχή και δεν έκανε λάθη που να τον εμποδίσουν. Τελικά έμεινε μόνος του μαζί με τον Αρμάντ Ντουπλάντις για τον τίτλο.
Σταθερή άνοδος χωρίς απώλειες
Ξεκίνησε τα 5.70 μέτρα χωρίς πρόβλημα και πέρασε γρήγορα. Μετά τα 5.85 και τα 5.95 τα κατάφερε απευθείας, δείχνοντας έλεγχο σε κάθε προσπάθεια. Στα 6.00 πέρασε με τη δεύτερη φορά και μπήκε για τα καλά στα μετάλλια.
Μάχη κορυφής και ιστορικό επίτευγμα
Ο Καραλής έμεινε μόνος με τον Ντουπλάντις όταν οι άλλοι έπεσαν πίσω. Πέρασε και τα 6.05 μέτρα, κλειδώνοντας τη δεύτερη θέση. Αυτό γίνεται το τρίτο μετάλλιο του Καραλή σε Παγκόσμιο, μετά το χάλκινο το 2024 στη Γλασκώβη και το ασημένιο το 2025 στη Ναντζίνγκ.
Είναι και το τέταρτο μετάλλιο της Ελλάδας στο επί κοντώ σε αυτή τη διοργάνωση. Οι Έλληνες αθλητές δείχνουν σταθερά δυνατοί εδώ και χρόνια. Η εμφάνιση του Καραλή ήρθε σε μια χρονιά με πολλά highlights για τον στίβο.