Ο Ολυμπιακός πήρε μια άνετη νίκη στον πρώτο μεγάλο αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη Β’ φάση της Water Polo League, για την τέταρτη αγωνιστική. Το σκορ έληξε 14-8, με τους ερυθρόλευκους να ανεβαίνουν επίπεδο μετά την ανάπαυλα και να χτίζουν προβάδισμα για έδρα στους τελικούς. Και οι δύο ομάδες μπήκαν αήττητες, αφού είχαν κερδίσει τους ομίλους τους στην κανονική περίοδο.
Άγχος και γκολ στο ξεκίνημα
Το ματς ξεκίνησε δυνατά. Οι ομάδες άλλαζαν γρήγορα το σκορ, με τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζει αμέσως και να βγαίνει μπροστά χάρη στον Μπανίσεβιτς. Ο Ολυμπιακός βρήκε απαντήσεις από μακριά, ο Ζάλανκι έβαλε τα δικά του, ενώ ο Ζερδεβάς έκανε δύο μεγάλες αποκρούσεις για να κρατήσει το προβάδισμα στο πρώτο οκτάλεπτο.
Συνέχεια στο δεύτερο κομμάτι. Ο Παπασηφάκης μείωσε σε 6-5 από πέναλτι για τον Παναθηναϊκό. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν με δύο γρήγορα γκολ, ο Παπαναστασίου σημείωσε, και έτσι πήγαν στο ημίχρονο με 8-6.
Το σερί που έσπασε τα ισορροπία
Εκεί άλλαξε όλο το παιχνίδι, στο τρίτο οκτάλεπτο. Ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε μπάλα, δυσκολεύτηκε να φτάσει κοντά και είδε τον Ολυμπιακό να κάνει σερί 4-0. Ο Βάινμπεργκ έπιασε πέναλτι, ο Γενηδουνιάς έβαλε δύο δικά του, ο Άνγκιαλ σκόραρε σε κόντρα παρόλο που ήταν με δέκα παίκτες – το 12-6 έθεσε τα πράγματα στη θέση τους.
Και στο τελευταίο, ο Ολυμπιακός έλεγχε τα πάντα. Ο Βάινμπεργκ έκανε άλλη μια σπουδαία απόκρουση σε πέναλτι, σκοτώνοντας κάθε ελπίδα. Η ένταση φούντωσε, ο Χαλυβόπουλος και ο Παπαναστασίου αποβλήθηκαν μετά από καβγά.
Τελικά, ο Γενηδουνιάς πέτυχε ξανά από την άσπρη βούλα με ψηλό σουτ, ο Σκουμπάκης πρόσθεσε το δικό του. Το τελικό 14-8 ήρθε φυσικά. Στον υγρό στίβο, τέτοια ματς πάντα δείχνουν ποιος είναι έτοιμος για τα μεγάλα.