Champions League: Νέες αναμετρήσεις στους «16» με φόντο τη ντερμπάρα Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο

Champions League: Νέες αναμετρήσεις στους «16» με φόντο τη ντερμπάρα Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο

Η δεύτερη ημέρα των πρώτων αγώνων στους «16» του Champions League ξεκινά με φωτιά. Οι φίλαθλοι περιμένουν λαχτάρα από τα μεγάλα ντέρμπι που έρχονται. Η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει τη Μάντσεστερ Σίτι σε μάχη που θυμίζει παλιές καλές εποχές.

Ρεάλ και Σίτι πάλι μαζί

Οι δύο ομάδες παίζουν για πέμπτη χρονιά στα νοκ-άουτ. Η Ρεάλ πήρε τα δύο τελευταία ζευγάρια. Στους «16» η Μαδρίτη κερδίζει σχεδόν πάντα – 13 νίκες στις τελευταίες 15 σειρές.

Η Σίτι βασίζεται στον Έρλινγκ Χάαλαντ, που έχει βάλει 56 γκολ σε 56 ματς της διοργάνωσης. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα ετοιμάζεται για δύσκολη βραδιά στο Μπερναμπέου. Και οι δύο θέλουν να πάνε παρακάτω.

Άλλα ζευγάρια με ιστορία

Στο Μπάγερ Λεβερκούζεν-Άρσεναλ οι Γερμανοί πολεμάνε καλά κόντρα σε Άγγλους. Η Άρσεναλ πετάει φέτος – οκτώ νίκες σερί και τρία γκολ τουλάχιστον σε έξι παιχνίδια. Θα δούμε αν η φόρμα κρατάει απέναντι στους φιλόδοξους Γερμανούς.

Στο Παρίσι η Παρί Σεν Ζερμέν παίρνει την Τσέλσι σε κλασική αναμέτρηση. Οι δύο ομάδες έχουν παρελθόν εδώ. Ενδιαφέρον και στο Μπόντο/Γκλιμτ-Σπόρτινγκ, όπου οι Νορβηγοί συνεχίζουν την πορεία τους στην Ευρώπη.

Πρώτοι αγώνες πήγαν καλά για κάποιους. Η Γαλατασαράι νίκησε 1-0 τη Λίβερπουλ. Η Μπάγερν διέλυσε την Αταλάντα 6-1, ενώ Νιούκαστλ και Μπαρτσελόνα έφεραν 1-1.

Ο Ατλέτικο έκανε πάρτι 5-2 με την Τότεναμ. Τώρα έρχονται οι επόμενοι. Στις 11 Μαρτίου: Λεβερκούζεν-Άρσεναλ στις 19:45, Παρί-Τσέλσι, Ρεάλ-Σίτι και Μπόντο-Σπόρτινγκ στις 22:00.

Οι ρεβάνς ακολουθούν. Στις 17 Μαρτίου Σπόρτινγκ-Μπόντο στις 19:45, Τσέλσι-Παρί, Σίτι-Ρεάλ και Άρσεναλ-Λεβερκούζεν στις 22:00. Την επόμενη μέρα, 18 Μαρτίου, Μπαρτσελόνα-Νιούκαστλ στις 19:45 και Λίβερπουλ-Γαλατασαράι, Μπάγερν-Αταλάντα, Τότεναμ-Ατλέτικο στις 22:00.

Οι προημιτελικοί δένονται έτσι: Παρί-Τσέλσι με Γαλατασαράι-Λίβερπουλ, Ρεάλ-Σίτι με Αταλάντα-Μπάγερν, Νιούκαστλ-Μπαρτσελόνα με Ατλέτικο-Τότεναμ, Μπόντο-Σπόρτινγκ με Λεβερκούζεν-Άρσεναλ.

Στα ημιτελικά ο νικητής του πρώτου ζευγαριού παίζει με του δεύτερου – δηλαδή Παρί ή Τσέλσι ή Γαλατασαράι ή Λίβερπουλ κόντρα σε Ρεάλ ή Σίτι ή Αταλάντα ή Μπάγερν. Το άλλο ζευγάρι Νιούκαστλ ή Μπαρτσελόνα ή Ατλέτικο ή Τότεναμ με Μπόντο ή Σπόρτινγκ ή Λεβερκούζεν ή Άρσεναλ.

Ο τελικός γίνεται 30 Μαΐου στην Πούσκας Αρένα της Βουδαπέστης. Η διοργάνωση συνεχίζει να δίνει συγκινήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ