Ο Ολυμπιακός αναλαμβάνει την ευθύνη και στρέφει το βλέμμα μπροστά μετά το ντέρμπι

Ο Ολυμπιακός αναλαμβάνει την ευθύνη και στρέφει το βλέμμα μπροστά μετά το ντέρμπι

Η ήττα του Ολυμπιακού με 1-0 από τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη έφερε βαριά σκιά στα αποδυτήρια των ερυθρολεύκων. Για την 20ή αγωνιστική της Stoiximan Super League, το ντέρμπι έδειξε μια ομάδα που δεν μπόρεσε να αντιδράσει μετά το γκολ. Οι παίκτες, χωρίς να ψάχνουν άλλοθι, έστρεψαν τα βλέμματα στον εαυτό τους και υποσχέθηκαν γρήγορη επιστροφή.

Παίκτες υπερασπίζονται τον Μεντιλίμπαρ

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δέχτηκε τα βέλη για τις επιλογές του στο ξεκίνημα, μα στο Ρέντη η εικόνα άλλαξε γρήγορα. «Δεν φταίει ο κόουτς, εμείς φταίμε», ακούστηκε ξεκάθαρα από τους ποδοσφαιριστές. Μετά το γκολ του Παναθηναϊκού, η ομάδα φάνηκε να «σταμάτησε να παίζει», όπως παραδέχτηκαν όλοι μαζί σε μια κουβέντα χωρίς φωνές.

Ψυχολογική κατάρρευση και λάθη στο γήπεδο

Κανείς δεν έριξε ευθύνες αλλού στα αποδυτήρια. Οι παίκτες μιλούσαν ανοιχτά για τα δικά τους λάθη, ιδίως εκεί κοντά στην αντίπαλη περιοχή, όπου οι αποφάσεις βγήκαν βιαστικές και θολές. «Εμείς σταθήκαμε, εμείς θα το γυρίσουμε», είπαν με μια φωνή, κοιτάζοντας μπροστά για νίκες που έρχονται σύντομα.

Ο Μεντιλίμπαρ έδειξε ενόχληση όχι τόσο για το σκορ, αλλά για το πώς χάθηκε το ματς ψυχολογικά μετά το 0-1. «Δεν μπορώ να καταλάβω τι κάναμε μετά το γκολ. Ήταν σαν να χάσαμε τη συγκέντρωσή μας», είπε στους παίκτες με ήρεμο ύφος, μα γεμάτο νόημα. Η ομάδα έχει δείξει παλιότερα ότι ξέρει να επιστρέφει δυνατά από τέτοια χτυπήματα – αυτό έγινε και στο παρελθόν.

Σήμερα ο Ολυμπιακός παίρνει ρεπό για να ξεκουραστούν οι παίκτες και να καθαρίσουν το κεφάλι τους από το ντέρμπι. Ο Πιρόλα μένει πίσω με ειδική προπόνηση αποκατάστασης, ελπίζοντας να γυρίσει γρήγορα. Από αύριο στο Ρέντη ξεκινά η δουλειά για το ταξίδι στη Λιβαδειά, που κρύβει παγίδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ