Ο Αμίν Νουά συνεχίζει να κάνει εντύπωση με τις εμφανίσεις του στον Άρη Betsson, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Η εθνική Γαλλίας τον κάλεσε για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ 2027. Ο προπονητής Φρεντερίκ Φοτού διάλεξε 14 παίκτες για το παράθυρο στα τέλη Φεβρουαρίου, και ο 29χρονος φόργουορντ μπαίνει στη λίστα.
Πρώτη φορά φέτος με τους τρικολόρ
Έχει παίξει 12 ματς με την εθνική του μέχρι τώρα. Ο Νουά δείχνει σταθερός εφέτος. Στα εννιά παιχνίδια της Stoiximan GBL, βάζει κατά μέσο όρο 17,9 πόντους, παίρνει 7 ριμπάουντ και κλέβει 1,3 μπάλες ανά αγώνα.
Καλές γραμμές και στην EuroCup
Στην EuroCup, σε 11 ματς, ο παίκτης του Άρη φτάνει τους 14,5 πόντους και τα 5,7 ριμπάουντ μέσο όρο. Η ανακοίνωση έγινε το απόγευμα της Δευτέρας, 9 Φεβρουαρίου. Οι Γάλλοι ετοιμάζονται για τα παιχνίδια των προκριματικών.
La liste des 14 joueurs selectionnes par Frederic Fauthoux pour la prochaine fenetre de qualification des Bleus ???? ! ??
? Elie Okobo et Jaylen Hoard integreront le groupe le 28 fevrier 2026 au Mans.
Hugo Yimga Mokouri et Talis Soulhac sont egalement convoques en tant que… pic.twitter.com/ehTj8DbDpm
— Equipes de France de Basket (@FRABasketball) February 9, 2026