Η Στέλλα Μαρεντάκη έκανε την αρχή με νίκη για το ελληνικό ταεκβοντό στο τουρνουά G2 της Φουτζέιρα. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο χθες, ξεκινώντας ιδανικά τη χρονιά. Η πορεία της ήταν εντυπωσιακή από την πρώτη αγωνιστική μέρα.
Η διαδρομή της Μαρεντάκη προς τον τελικό
Στα «16» η Ελληνίδα αθλήτρια αντιμετώπισε την Τουρλιμπέκοβα από το Αζερμπαϊτζάν. Νίκησε με 2-0 και πέρασε άνετα. Στα προημιτελικά ήρθε η σειρά της Ιρανής Βαλινεϊαντ – πάλι 2-0, και η Μαρεντάκη μπήκε δυνατά για μετάλλιο.
Τα ημιτελικά έφεραν την Κανουτέ από το Μάλι απέναντι. Η Στέλλα Μαρεντάκη δεν δυσκολεύτηκε, κέρδισε 2-0 και προκρίθηκε στον τελικό. Μεγάλη στιγμή για την ελληνική ομάδα εκείνη την ώρα.
Ο θρίαμβος και η ήττα της Κίτσιου
Στον τελικό η Μαρεντάκη έδωσε τα πάντα κόντρα στην ανεξάρτητη Σκαπρόβσκα. Παρά το 2-1 υπέρ της, ο αγώνας κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Οι πανηγυρισμοί ξέσπασαν αμέσως μετά, με όλη την αποστολή να χειροκροτεί την πρωταθλήτρια.
Δεν πήγε καλά η Ρίτα Κίτσιου. Ηττήθηκε 0-2 από την Αχμαντί του Ιράν και αποκλείστηκε νωρίς. Το τουρνουά συνεχίζεται, αλλά η χρυσή Μαρεντάκη έχει ήδη δώσει ώθηση.