Το τριήμερο που έρχεται φέρνει αγώνες στίβου με πολλούς Έλληνες αθλητές να παίρνουν μέρος. Από Τετάρτη μέχρι Παρασκευή, η ελληνική ομάδα θα δειξει τι μπορεί να κάνει σε διεθνή μίτινγκ. Ξεκινάμε με το Τάμπερε στη Φινλανδία, όπου η Παναγιώτα Δόση και ο Αντώνης Μέρλος στο ύψος μαζί με την Αντριάννα Γκόγκα στο μήκος ανοίγουν τη χειμερινή τους σεζόν.
Πρώτος σταθμός: Τάμπερε και Στοκχόλμη
Η Δόση θέλει να κάνει καλά άλματα από την αρχή, για να χτίσει την πορεία της προς τα 1,90 μέτρα μέσα στη σεζόν. Ο Μέρλος, που τελείωσε την προετοιμασία του χωρίς κανένα πρόβλημα, ελπίζει σε καλό ντεμπούτο. Η Γκόγκα δείχνει έτοιμη αγωνιστικά και θα το αποδείξει εκεί.
Την επόμενη μέρα, Πέμπτη, η Λάουρα Ζενέγια τρέχει στα 400 μέτρα στο μίτινγκ της Στοκχόλμης. Πρωταθλήτρια στα χαμηλά εμπόδια, έκανε καλύτερα ρεκόρ τα τελευταία δύο χρόνια. Άλμα στην ελευθερία της ταχύτητας της δίνει αυτή η κούρσα.
Κορύφωση στο Σαμπαντέλ με πλήρη ελληνική κάλυψη
Παρασκευή, και το μίτινγκ στο Σαμπαντέλ γεμίζει από Έλληνες αθλητές παντού. Ο Νίκος Ανδρικόπουλος πηδάει πρώτη φορά στο τριπλούν εκεί, για να δει πού βρίσκεται. Μόλις γύρισε από Νότια Αφρική η Γεωργία Δεσπολλάρη, που θα τρέξει γρήγορα στα 800 μέτρα γυναικών.
Η Γκόγκα συνεχίζει μετά το Τάμπερε και εδώ. Ντεμπούτο κάνει ο Θοδωρής Βροντινός στα 60 μέτρα. Η σεζόν ξεκινά με ρυθμό για όλους.