Ο Άγιαξ πήρε μεγάλη ανάσα νικώντας 2-0 τη Φέγενορντ στο ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής στην Eredivisie, σε ένα ματς που έφτασε τις 200 αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων. Στο γήπεδο Johan Cruyff Arena, ο Ντέιβι Κλάασεν έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους στο 13′, ενώ ο Τζόρθι Μόκιο τελείωσε την υπόθεση στο τέλος. Η νίκη αυτή βάζει τον Άγιαξ σε καλό μομέντουμ.
Η άνοδος του Άγιαξ και τα βάσανα της Φέγενορντ
Μέσα από αυτή την επιτυχία, ο Άγιαξ έφτασε στην τέταρτη νίκη του σερί και δείχνει να μαζεύει δυνάμεις για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων στο Champions League. Η Φέγενορντ πάει από το κακό στο χειρότερο υπό τον Ρόμπιν φαν Πέρσι, με τους παίκτες της να χάνουν καθοριστικές ευκαιρίες από παίκτες όπως ο Ουέντα και ο Γκόντς. Πληρώνουν την έλλειψη ακρίβειας και βυθίζονται σε νέα προβλήματα.
Σε μια σεζόν που ξεκίνησε τραγικά για τον Άγιαξ, τα πράγματα αλλάζουν τώρα. Οι προηγούμενες νίκες κόντρα σε Γκρόνινγκεν και Φορτούνα Σιτάρντ ήρθαν με δυσκολίες, αλλά με Καραμπάγκ και τώρα Φέγενορντ η ομάδα παίζει καλύτερα. Ο προπονητής Φρεντ Γκριμ φέρνει αλλαγές, παρόλο που το στυλ παιχνιδιού δεν θυμίζει ακόμα τον κλασικό Άγιαξ.
Πίεση στον φαν Πέρσι και τραυματισμοί
Για τη Φέγενορντ, τα πράγματα χειροτερεύουν με τραυματισμούς όπως αυτοί των Νιούκοουπ και Βαλέντε. Χάνουν συγκέντρωση στα σημαντικά λεπτά και μένουν εννέα βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Αϊντχόφεν. Ο Άγιαξ, από την άλλη, πλησιάζει μόλις πέντε πίσω από τη δεύτερη θέση.
Η ήττα στο ντέρμπι και το κακό αποτέλεσμα στο Βουκουρέστι αυξάνουν την πίεση στον φαν Πέρσι. Η ομάδα δυσκολεύεται να βρει ρυθμό. Ίσως χρειάζονται αλλαγές σύντομα.