Η Εθνική ομάδα μπάσκετ ανακοίνωσε σήμερα τη δωδεκάδα της για το ματς της Πέμπτης με τη Ρουμανία στο «Αλεξάνδρειο». Ο αγώνας ξεκινά στις 18:30 και ανήκει στα προκριματικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Πρώτη φορά με το εθνόσημο θα παίξει ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ, ενώ ο αδερφός του Ναζ έμεινε έξω – μόνο μία θέση υπάρχει για παίκτες με νατουραλιζέ.
Νέα πρόσωπα και απουσίες στην εθνική
Κανείς δεν περίμενε να δει τον Νίκο Περσίδη από τον ΠΑΟΚ στη σύνθεση, αλλά ο νέος γκαρντ μπαίνει στη δωδεκάδα. Από την άλλη, εκτός έμειναν αρκετοί – ο Δημήτρης Κατσίβελας για παράδειγμα, που έχει διάταση στους περονιαίους συνδέσμους του αστραγάλου και έκανε μαγνητική, η οποία δεν έδειξε τίποτα άλλο. Μαζί του και οι Νάσος Μπαζίνας, Νίκος Πλώτας, Νίκος Τουλιάτος, πέρα από τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ.
Ποιοι παίζουν και ποιοι περιμένουν
Δεν έχουν έρθει ακόμα ο Κώστας Παπανικολάου και ο Κώστας Αντετοκούνμπο, επειδή παίζουν με τον Ολυμπιακό. Θα τα καταφέρουν όμως για την Κυριακή στην Πορτογαλία, στο Οπόρτο. Η δωδεκάδα για τη Ρουμανία περιλαμβάνει τους Γιαννούλη Λαρεντζάκη, Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, Βασίλη Τολιόπουλο, Δημήτρη Μωραΐτη, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Αλέξανδρο Σαμοντούροβ.
Συνεχίζουν ο Γιώργος Τσαλμπούρης, ο Δημήτρης Κακλαμανάκης, ο Δημήτρης Φλιώνης, ο Αντώνης Καραγιαννίδης. Και φυσικά, ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ μαζί με τον Νίκο Περσίδη κλείνουν τη λίστα.