Ο Μάρκο Νίκολιτς έδωσε το σύνθημα για την κρίσιμη ρεβάνς της ΑΕΚ με τον Άρη Λεμεσού, τονίζοντας ότι δεν επιτρέπεται η υποτίμηση του αντιπάλου και η επανάληψη των «δώρα» του πρώτου αγώνα.
Η προσέγγιση του Μάρκο Νίκολιτς για την κρίσιμη ρεβάνς της ΑΕΚ
Ο Σέρβος τεχνικός της ΑΕΚ, Μάρκο Νίκολιτς, μιλώντας για την επικείμενη ρεβάνς με τον Άρη Λεμεσού, τόνισε την ανάγκη για απόλυτη συγκέντρωση και σοβαρότητα. «Δεύτερη αναμέτρηση αύριο. Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα σε δύσκολες συνθήκες, ήταν έτοιμοι, κι εμείς είμαστε έτοιμοι. Παίζουμε πλέον στην Ευρώπη, δεν γίνεται να υπάρχει λεπτό χωρίς συγκέντρωση, ούτε κανένα δώρο γιατί είναι μια ποιοτική ομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάρκο Νίκολιτς. Υπογράμμισε πως η ΑΕΚ διαθέτει την απαραίτητη ποιότητα και εξέφρασε την ανυπομονησία του για τον αγώνα σε ένα γεμάτο γήπεδο.
Ο Σέρβος προπονητής επανέλαβε την προειδοποίησή του προς τους παίκτες του να μην υποτιμήσουν τον αντίπαλο. «Είδαμε ότι οι κυπριακές ομάδες είναι καλές και δεν πρέπει να τις υποτιμήσουμε. Το είδαμε με την Πάφο και την ΑΕΚ Λάρνακας, δεν θα επιτρέψω να τους υποτιμήσουμε γιατί είδαμε στο πρώτο ματς ότι υποφέραμε. Είδαμε ότι δεν είναι απλά μια κυπριακή ομάδα, είναι μια διεθνής ομάδα από τον ιδιοκτήτη μέχρι τον φροντιστή και πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει για να πάρουμε την πρόκριση». Αυτή η δήλωση υπογραμμίζει τη σημασία της πλήρους αφοσίωσης και του σεβασμού προς τον Άρη Λεμεσού.
Μαθήματα από το πρώτο παιχνίδι και κάλεσμα στον κόσμο
Αναφερόμενος στην προετοιμασία της εβδομάδας μετά το πρώτο ματς στην Κύπρο, ο Νίκολιτς επεσήμανε: «Αναλύσαμε το παιχνίδι, είδαμε τα λάθη που κάναμε. Στο 0-2 κάναμε επιθέσεις για τρίτο και τέταρτο γκολ και δεν αμυνθήκαμε σωστά, έτσι δεχθήκαμε γκολ, τα πήραμε τα μαθήματά μας». Αυτή η αυτοκριτική στάση δείχνει την προσήλωση στην βελτίωση και την αποφυγή παρόμοιων λαθών στην κρίσιμη ρεβάνς.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Μάρκο Νίκολιτς στην ανάγκη για τη στήριξη του κόσμου. «Χρειαζόμαστε βοήθεια από τον κόσμο, τους δημοσιογράφους, βλέπω πολύ λίγους δημοσιογράφους σήμερα, σχεδόν το 1/3, αντιλαμβάνομαι ότι είναι πριν από μια μεγάλη εορτή την Παρασκευή, αλλά δεν είναι ώρα ούτε για γιορτή ούτε για διακοπές. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, έμαθα υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια, καλώ όλους να στηρίξουν την ομάδα. Τώρα είναι η ώρα να υποστηρίξουμε την ομάδα για να έχουμε ευρωπαϊκά παιχνίδια και τον χειμώνα. Αν είμαστε όλοι μαζί θα πάμε καλά, αν χαλαρώσουμε δεν θα πάει καλά». Το κάλεσμα του Σέρβου τεχνικού προς τον κόσμο είναι σαφές: η παρουσία των φιλάθλων είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία της ΑΕΚ.
Τακτικές προσαρμογές και ρόλος Ολυμπίων
Όσον αφορά τις πιθανές αλλαγές στην τακτική ή τα πρόσωπα για τον αυριανό αγώνα, ο Μάρκο Νίκολιτς δήλωσε: «Ίσως να μην υπάρχουν καθόλου αλλαγές, ίσως κάποιες πολύ μικρές αλλαγές. Έχω μιλήσει για αυτό και πριν, είμαστε ομάδα με 11, 12, 17, 22 παίκτες, όσοι αναγράφονται στο φύλλο αγώνα. Η σεζόν είναι μεγάλη, είναι μαραθώνος, βασίζομαι σε όλους, για όλη τη διάρκεια της χρονιάς». Τόνισε ότι όλοι οι παίκτες έχουν ρόλο στην ομάδα, ανεξάρτητα από το αν ξεκινούν βασικοί ή έρχονται από τον πάγκο, υπογραμμίζοντας τη συλλογική προσπάθεια.
Διαχείριση πίεσης και ο Λούκα Γιόβιτς
Σχετικά με την πίεση που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ για να βρει το γκολ και να δείξει χαρακτήρα, ο Νίκολιτς ήταν ξεκάθαρος: «Όντως σε τέτοιες αναμετρήσεις είναι μια καλή ευκαιρία να δείξεις μαχητικό πνεύμα. Θέλουμε τα θετικά χαρακτηριστικά της ομάδας, το μαχητικό πνεύμα το οποίο θα γίνει υπό συνθήκες πίεσης. Λατρεύω να λειτουργώ υπό πίεση, οι παίκτες το απολαμβάνουν, έτσι είναι το ποδόσφαιρο». Πρόσθεσε επιπλέον: «Πρέπει να παίξουμε έξυπνα, είδαμε στο πρώτο ματς ότι έπαιξαν πολύ με αντεπιθέσεις. Θέλουμε επιθετικό πνεύμα, να σκοράρουμε γκολ αλλά παράλληλα να παίξουμε έξυπνα, να κλείσουμε χώρους στα μετόπισθεν».
Για την κατάσταση του Λούκα Γιόβιτς και το πόσο υπολογίζεται, ο Μάρκο Νίκολιτς διατήρησε μια επιφυλακτική στάση, τονίζοντας τη σημασία της ομάδας: «Αυτό που μετράει είναι η ομάδα. Αν η ΑΕΚ αύριο χρειάζεται τον Λούκα για κάποια λεπτά, θα μπει στο ματς. Αν δεν τον χρειαστεί αύριο, δεν θα μπει. Το πιο σημαντικό είναι η ομάδα να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει. Δεν ξέρω για πόσα λεπτά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο Λούκα, σημασία έχει το αποτέλεσμα». Αυτή η δήλωση κατέστησε σαφές ότι η χρήση του Λούκα Γιόβιτς θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τις ανάγκες του αγώνα και το συμφέρον της ομάδας.