Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη. Η Σταματίνα Τσιμτσιλή, εμφανώς συγκινημένη, εξέφρασε την ανάγκη για δικαίωση και απαντήσεις.
Δύο Χρόνια από την Τραγωδία στα Τέμπη: Η Συγκίνηση και η Απαίτηση για Δικαιοσύνη
Σήμερα, η Ελλάδα θυμάται τα 57 θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών. Περισσότερες από 300 συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε ολόκληρη τη χώρα, με χιλιάδες πολίτες να τιμούν τη μνήμη όσων χάθηκαν.
Στο “Happy Day”, η Σταματίνα Τσιμτσιλή, φανερά επηρεασμένη από το βίντεο που παρουσίαζε το χρονικό της τραγωδίας, τόνισε την ανάγκη να μην ξεχαστεί αυτό το τραγικό γεγονός. “Σήμερα θα συγκινηθούμε κι εμείς κι εσείς, αλλά είναι μία μέρα τέτοια που η συγκίνηση και τα δάκρυα που θα γεμίσουν τα μάτια μας δεν θα μας αφήσουν να ξεχάσουμε. Γιατί είπαμε το σύνθημα της σημερινής μέρας είναι ένα: δικαιοσύνη μέχρι τέλους,” είπε χαρακτηριστικά.
Η παρουσιάστρια αναφέρθηκε στον κοινό παρονομαστή στις δηλώσεις των γονέων των θυμάτων: “Πέρα από το πένθος, τη στεναχώρια, τη θλίψη, το απέραντο κενό, είδατε τι είπανε: Μπορεί να ηρεμήσει λίγο η ψυχή μας αν δούμε κάποιους ανθρώπους να μπαίνουν φυλακή, αν πάρουμε τις σωστές απαντήσεις, αν μάθουμε γιατί συνέβη όλο αυτό.”
Η Σταματίνα Τσιμτσιλή υπογράμμισε την αγωνία των συγγενών που ακόμη περιμένουν απαντήσεις για την τραγωδία στα Τέμπη: “Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν πάρει ούτε τις σορούς των παιδιών τους, αλλά ούτε και τις απαντήσεις που θα έπρεπε να έχουν πάρει.” Η ανάγκη για απόδοση δικαιοσύνης παραμένει επιτακτική.