Αν θέλετε να κάνετε τους καλεσμένους σας να αισθανθούν ιδιαίτεροι, η τέχνη του art de la table είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε για το επόμενο τραπέζι σας. Πρόκειται για μια πρακτική που έχει επιβιώσει μέσα στους αιώνες και προσθέτει μία νότα φινέτσας σε κάθε εκδήλωση.
Η διακόσμηση του τραπεζιού δεν είναι απλώς μια διαδικασία — είναι μια εμπειρία. Είναι η στιγμή που όλοι μαζεύονται γύρω από το τραπέζι και περνούν χρόνο μαζί, οπότε είναι λογικό να αφιερώσουμε λίγο παραπάνω χρόνο για να το κάνουμε όμορφο. Η παρουσίαση του φαγητού είναι τόσο σημαντική όσο και το ίδιο το φαγητό!
Με λίγα λόγια, το art de la table αφορά στην αισθητική και την τάξη που δίνουμε στο τραπέζι μας, σύμφωνα με τους κανόνες της εθιμοτυπίας. Ένας από τους πρώτους που το προώθησε ήταν ο Γάλλος Jean Francois, ο οποίος ανέφερε πως η ουσία αυτής της τέχνης είναι «η αρχιτεκτονική του τραπεζιού και η δημιουργία αρμονίας».
Η ιστορία του art de la table ξεκινά τον 15ο αιώνα στη Γαλλία, αλλά χρειάστηκε να περιμένει μέχρι την εποχή του Ναπολέοντα Βοναπάρτη για να αναβιώσει, καθώς πίστευε στην αξία του για τη δημιουργία μιας εξαιρετικής ατμόσφαιρας.
Μην διστάσετε να γίνετε δημιουργικοί! Στραφείτε στη διακόσμηση και δοκιμάστε νέες ιδέες που θα μείνουν αξέχαστες στους καλεσμένους σας.
Τρεις βασικοί κανόνες για ένα εντυπωσιακό τραπέζι:
- Χρώματα: Η χρωματική παλέτα είναι κρίσιμη. Το λευκό είναι ιδανικό και εύκολα συνδυάζεται, ενώ μια δόση από χρυσό ή ασημί λεπτομέρειες προσθέτει πολυτέλεια.
- Λουλούδια: Τα λουλούδια είναι το σημείο που θα κλέψει την παράσταση. Επιλέξτε προσεκτικά τα χρώματα και τα είδη τους για μέγιστο αντίκτυπο.
- Διακοσμητικά αντικείμενα: Όπως τα υφάσματα και οι μορφές, τα διακοσμητικά αντικείμενα χρειάζονται για να προσδώσουν διάσταση και συνοχή στο σύνολο.