Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έσπασε το δικό του «ταβάνι» στη Νέα Υόρκη. Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε του Τσέχου Γίρι Λεχέτσκα με 2-6, 6-1, 7-6(3), 6-1 σε 2 ώρες και 32 λεπτά και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στους «16» του US Open, στην ένατη συμμετοχή του στο τουρνουά.
Το ματς ακολούθησε τη γνωστή… συνταγή των προηγούμενων αγώνων του στη Νέα Υόρκη. Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε νευρικά, έχασε το πρώτο σετ, αλλά στη συνέχεια ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του. Το τρίτο σετ ήταν το κλειδί, με τον Έλληνα να το κατακτά στο τάι μπρέικ με 7-3 και να καθαρίζει την υπόθεση πρόκριση στο τέταρτο με 6-1.
Η παρουσία του στον τέταρτο γύρο του φετινού τουρνουά έχει ήδη αποφέρει καρπούς. Ο Τσιτσιπάς εξασφάλισε χρηματικό έπαθλο 480.000 δολαρίων, ενώ συνεχίζει την ανάβασή του στην παγκόσμια κατάταξη. Ξεκίνησε το US Open από το Νο.53 και πλέον βρίσκεται γύρω στο Νο.47 του ATP ranking, με τη βαθμολογική συγκομιδή να μεγαλώνει όσο προχωράει.
Ο ίδιος, πάντως, δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τον τρόπο που μπαίνει στα παιχνίδια. «Δεν είμαι ικανοποιημένος με τα αργά και κακά ξεκινήματά μου στα κρίσιμα παιχνίδια», είπε χαρακτηριστικά μετά τη νίκη του, προσθέτοντας ότι έκανε τις προσαρμογές του, έμεινε μέσα στα σετ και το απολαμβάνει.
Στη φάση των «16» τον περιμένει ο νικητής της αναμέτρησης ανάμεσα στον Μπεν Σέλτον και τον Ντένις Σαποβάλοφ. Για τον Αμερικανό, που δείχνει το φαβορί για να προκριθεί, ο Τσιτσιπάς είχε να πει μόνο καλά λόγια. «Έχει ωριμάσει και χτίζει αυτοπεποίθηση από την εποχή που τον είχα αντιμετωπίσει στο Σινσινάτι ως rookie», ανέφερε, δείχνοντας να γνωρίζει καλά τι τον περιμένει στο επόμενο εμπόδιο.
