Ο προπονητής του Νόβακ Τζόκοβιτς, Γκόραν Ιβανίσεβιτς, αποκάλυψε την επιθυμία του Τζόκοβιτς να συνεχίσει να παίζει τένις μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028. Τότε ο Τζόκοβιτς θα είναι 41 ετών.
Όταν ρωτήθηκε εάν σκέφτεται να αποσυρθεί αν κατακτήσει το 25ο Grand Slam στη Μελβούρνη τον Ιανουάριο, ο Τζόκοβιτς απάντησε ότι είναι πιθανό να συνεχίσει να αγωνίζεται για πολλά ακόμα χρόνια. Ο Ιβανίσεβιτς δήλωσε: “Δε νομίζω ότι θα σταματήσει. Σκοπεύει να είναι στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες το 2028. Σκέφτεται τη νίκη 24 ώρες το 24ωρο”.
Ο Τζόκοβιτς δήλωσε επίσης ότι το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ένας από τους στόχους του και ελπίζει ότι θα το πετύχει μέχρι το τέλος της καριέρας του. Αν δεν τα καταφέρει στο Παρίσι, μπορεί να προσπαθήσει στο Λος Άντζελες. Ωστόσο, αν θα συνεχίσει να παίζει εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το κίνητρο και τη στήριξη του περιβάλλοντός του.