Μεντβέντεφ: Στόχος να διακόψει την κυριαρχία των Τζόκοβιτς-Αλκαράθ (βίντεο)

Μεντβέντεφ: Στόχος να διακόψει την κυριαρχία των Τζόκοβιτς-Αλκαράθ (βίντεο)

Παρόλο που απολαμβάνει το ανταγωνιστικό κλίμα που δημιουργείται ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Κάρλος Αλκαράθ, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ επιδιώκει να διαταράξει τον πιθανό τελικό ανάμεσα στους δύο στο US Open στη Νέα Υόρκη.

Οι Αλκαράθ και Τζόκοβιτς έχουν κατακτήσει τα πέντε τελευταία Grand Slam τουρνουά και φαίνονται να είναι οι πιο πιθανοί φιναλίστ του φετινού US Open, με τον Μεντβέντεφ να βρίσκεται στο πάνω μέρος του πρόγραμματος και να αντιμετωπίζει τον 20χρονο Ισπανό στα ημιτελικά.

“Πιστεύω ότι είναι εξαιρετικό για το τένις να έχουμε αυτούς τους δύο αθλητές που παλεύουν για τους σπουδαιότερους τίτλους του τουρνουά. Είναι μια επική ιστορία, αλλά όταν ξεκινήσει το τουρνουά, ελπίζω να μην αναμετρηθούν στον τελικό. Φυσικά, δεν σκέφτομαι μόνο αυτό. Απλά θέλω να κερδίσω. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ωστόσο, ασυνείδητα νιώθω ότι πολλές φορές έπαιζα τον ρόλο του ρυθμιστή”, δήλωσε ο 27χρονος αθλητής που βρίσκεται στην τρίτη θέση του προγράμματος.

Ο Μεντβέντεφ έχει μια εξαιρετική σεζόν με πέντε τίτλους το 2023 σε αγώνες στο Ντόχα, το Ντουμπάι, το Μαϊάμι και τη Ρώμη. Ωστόσο, στα Grand Slam δεν τα πήγε τόσο καλά, με μια ήττα στον τρίτο γύρο (Australian Open), αποκλεισμό στον πρώτο γύρο του Roland Garros και ημιτελικούς στο Wimbledon.

“Νομίζω ότι είναι φυσιολογικό να μιλάμε για αυτούς τους δύο”, πρόσθεσε ο Μεντβέντεφ, ο οποίος επικράτησε του Τζόκοβιτς στον τελικό του US Open το 2021.

“Ο στόχος μου μετά το US Open είναι να μιλήσουμε για εμένα, οπότε θα προσπαθήσω να το επιτύχω. Πριν από δύο χρόνια, κατάφερα σίγουρα να παίξω έναν από τους καλύτερους αγώνες της ζωής μου. Θέλω να προσπαθήσω να το επαναλάβω”, είπε.

Ο Μεντβέντεφ θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του την Τρίτη αντιμετωπίζοντας τον Ούγγρο Ατίλα Μπαλάς.

 

 

ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΔΡΩΝ US OPEN | ΣΧΕΔΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ US OPEN | OOP (-7h)

 

Στιγμιότυπα βίντεο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ