Madrid Master: Έρχεται ο μεγάλος αγώνας στην πρωτεύουσα του πάντελ (vid)

Madrid Master: Έρχεται ο μεγάλος αγώνας στην πρωτεύουσα του πάντελ (vid)

Το Madrid Master του World Padel Tour, ένα από τα πιο εντυπωσιακά και σημαντικά τουρνουά στον κόσμο του πάντελ, θα πραγματοποιηθεί αυτήν την εβδομάδα στη Μαδρίτη. Η Μαδρίτη έχει εδραιωθεί εδώ και χρόνια ως η παγκόσμια πρωτεύουσα του αθλήματος και το επίπεδο της διοργάνωσης προσελκύει την κορυφαία ελίτ του πάντελ. Φέτος αναμένονται ακόμη πιο μεγάλες αναμετρήσεις για τον τίτλο των πρωταθλητών.

Ο αγώνας θα λάβει χώρα στην περίφημη Caja Magica, ένα κλειστό γήπεδο με χωρητικότητα άνω των 12.000 θεατών, που συνήθως φιλοξενεί το Madrid Open στο τένις. Το γήπεδο διαθέτει ανοιγόμενη οροφή στο κεντρικό court (Manolo Santana), εξασφαλίζοντας ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, ακόμη και σε περίπτωση βροχής ή υψηλής θερμοκρασίας.

Οι αγώνες αναμένεται να είναι πολύ ανταγωνιστικοί, με όλα τα φαβορί που διεκδικούν τον τίτλο να συμμετέχουν στο τουρνουά. Ένα επιπλέον ενδιαφέρον για τους άνδρες είναι η συμμετοχή του διδύμου Μόμο Γκονθάλεθ και Χάβι Γκαρίδο, που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά μαζί και θα βρίσκεται στον έβδομο θέση του ταμπλό. Επίσης, ο Σάνιο Γκουτιέρες θα κάνει το ντεμπούτο του ως δίδυμο με τον ανιψιό του Αγκουστίν Γκουτιέρες.

Η πρωταγωνιστική φιγούρα του τουρνουά θα είναι ο Πάμπλο Λίμα, ο οποίος σε ηλικία 37 ετών θα κάνει το τελευταίο του αγώνα στο Madrid Master. Ο Βραζιλιάνος παίκτης είχε ανακοινώσει την απόφασή του να αποσυρθεί από τον αθλητισμό στην αρχή της χρονιάς και επέλεξε τη Μαδρίτη για να παίξει τον τελευταίο του αγώνα (η Βραζιλία δεν φιλοξενεί τουρνουά του World Padel Tour). Ο Λίμα θα αγωνιστεί με τον Αγκουστίν Σιλίνγκο, και η αναμέτρησή τους με τους Χουάν Λεμπρόν και Αλεχάνδρο Γκαλάν στον πρώτο γύρο αναμένεται να είναι ένα ξεχωριστό γεγονός για τον Λίμα και την εντυπωσιακή καριέρα του.

Στον τομέα των γυναικών, οι Πάουλα Χοσεμαρία και Αριάνα Σάντσεθ θα υπερασπιστούν τον τίτλο τους από το 2022 και θα είναι οι πρωταθλήτριες που βρίσκονται στην πρώτη θέση του ταμπλό. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή θα είναι η τελευταία συμμετοχή των αδερφών Αλαγέτο στο Madrid Master, παρόλο που θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μέχρι το τέλος της σεζόν.

Στους άνδρες, τον τίτλο το 2022 κατέκτησαν οι Αρτούρο Κοέγιο και Φερνάντο Μπελαστεγκίν, που από τότε έχουν ακολουθήσει διαφορετικές πορείες στη συνέχεια. Όλη η δράση στο κυρίως ταμπλό ξεκινά από την Τετάρτη, με τις προκριματικές φάσεις για άνδρες και γυναίκες.

Πηγή: https://www.tennis24.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ