Ευρωπαϊκό U16: Μία ελληνική νίκη στην πρώτη μέρα διοργάνωσης

Ευρωπαϊκό U16: Μία ελληνική νίκη στην πρώτη μέρα διοργάνωσης

Στην πρεμιέρα του 47ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U16 της Tennis Europe στην Ιταλία, η ελληνική αποστολή απέσπασε μία νίκη και υπέστη τρεις ήττες. Η αποστολή αποτελείται από τους Ανδρέα Μεσσή, Στέφανο Πουρναρόπουλο, Μυρτώ Πρωιμάκη και Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου.

Η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου πέτυχε την πρώτη και μοναδική νίκη για την Ελλάδα σήμερα, κερδίζοντας την Νορβηγή Κάια Τσέλιν Μπόστρομ Γιόργκενσεν με 6-3, 7-5, και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Νο3 του ταμπλό, Ρόσιτσα Ντεντσέβα (Βουλγαρία).

Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής, ο Ανδρέας Μεσσής προκρίθηκε αυτόματα στον πρώτο γύρο, αλλά ηττήθηκε από τον Τούρκο Κερέμ Γιλμάζ με 6-4, 7-6(4). Ο Στέφανος Πουρναρόπουλος επίσης ηττήθηκε από τον Γερμανό Τομ Σίκενμπεργκερ με 6-3, 6-3. Και οι δύο είχαν περάσει αυτόματα στον πρώτο γύρο.

Στο τμήμα των κοριτσιών, η Μυρτώ Πρωιμάκη δεν ξεκίνησε με νίκη, χάνοντας από τη Βέλγιδα Ζελίν Βαντρόμ με 6-0, 6-1. Και οι τρεις ηττημένοι της πρώτης μέρας θα τεθούν στο ταμπλό της δεύτερης ευκαιρίας.

Επιπλέον, αύριο Τρίτη (26/9) θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες διπλών. Οι Μεσσής και Πουρναρόπουλος θα αναμετρηθούν με τους Βέλγους Έθαν Ντάσετ και Ναντ Βαντεπόλ για τον δεύτερο γύρο, ενώ οι Πρωιμάκη και Παναγιωτίδου θα αντιμετωπίσουν τις Ιρλανδές Ράσελ Ντίγκαν και Τζένι Μαρς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ