Ο Έρικ Μπαμπολά, εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας αθλητικού εξοπλισμού Babolat, εκφράζει αισιοδοξία για την ανάπτυξη του πάντελ στα επόμενα χρόνια. Κατά τη γνώμη του, ο πάντελ θα φτάσει στα επίπεδα του τένις και θα υπερκεράσει την αγορά του έως το 2030.
Αν και το τένις είναι ήδη ένα εδραιωμένο και δημοφιλές άθλημα με γιγαντιαίο κύρος παγκοσμίως, ο Έρικ Μπαμπολά πιστεύει ότι το πάντελ θα υπερβεί το τένις σε μέγεθος της αγοράς μέχρι το 2030.
“Σήμερα, το πάντελ αντιπροσωπεύει το 15-20% της επιχείρησής μας. Έχει αυξηθεί περίπου 50% ετησίως τα τελευταία δύο χρόνια. Αναπτύσσεται συνεχώς, αλλά ακόμα δεν έχει φτάσει τα επίπεδα του τένις. Το τένις είναι παρόν σε 150 χώρες, σε σύγκριση με τις 90 χώρες που παρουσιάζει το πάντελ”, ανέφερε ο Έρικ Μπαμπολά.
Ωστόσο, ο διαθέσιμος χώρος για ανάπτυξη του πάντελ είναι τεράστιος και η αγορά του αναμένεται να υπερκεράσει αυτήν του τένις μέχρι το 2030. Παγκοσμίως, περίπου 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ δαπανώνται για εξοπλισμό τένις, σε σύγκριση με τα 250 εκατομμύρια για το πάντελ. Όλα τα στοιχεία δείχνουν την επέκταση του πάντελ. Όμως, απαιτείται αύξηση των υποδομών για να μπορέσει ο κόσμος να ασχοληθεί με αυτό”, συνέχισε ο Μπαμπολάς.
Η πανδημία Covid-19 είχε δύο αποτελέσματα. Καταρχήν, αυξήθηκε η επίγνωση των ανθρώπων για τα οφέλη της άθλησης για την υγεία τους. Επίσης, ανακαλύφθηκε η διασκέδαση και η ευχαρίστηση που προσφέρει το πάντελ και άλλα αθλήματα με ρακέτα. Είναι σχεδόν εθιστικά. Η ανάπτυξη του σπορ είναι πιο αποφασιστική από ποτέ σε σύγκριση με την παρελθούσα περίοδο”, ανέφερε επίσης ο Μπαμπολάς.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα άθλημα γνωρίζει τέτοια ανάπτυξη και επιρροή, τόσο για την Babolat όσο και για τον αθλητισμό γενικότερα. Βιώνουμε μία παγκόσμια πρωτοφανή εμπειρία με το πάντελ. Παρόμοιες τάσεις έχουν συμβεί σε άλλα άθληματα, όπως το ρόλερ σκέιτινγκ, αλλά καμία δεν έχει είχε τόση ισχύ και μέγεθος. Το πάντελ δεν είναι απλά ένα προσωρινό μόδα”, τονίζει ο Έρικ Μπαμπολά.
Βίντεο στιγμιότυπα

