Χθες βράδυ οι ομάδες της Volley League γυναικών αποφάσισαν να ακυρώσουν τα playoffs για τις θέσεις 5-8. Σε τηλεδιάσκεψη συμφώνησαν ότι η διαδικασία βγαίνει άχρηστη, και έτσι ο Ολυμπιακός παίρνει απευθείας το εισιτήριο για το Βαλκανικό Κύπελλο. Ο Πανιώνιος, ως κυπελλούχος, κατέληξε στο CEV Cup, ενώ ο ΠΑΟΚ και η Θέτιδα μένουν απ’ έξω από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση.
Συμφωνία μεταξύ ομάδων
Η απόφαση πάρθηκε μετά από αίτημα που έκαναν οι ομάδες στην Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης. Βασίστηκαν στο άρθρο 23 του κανονισμού για τα πρωταθλήματα. Με αυτόν τον τρόπο, η βαθμολογία της κανονικής περιόδου μένει όπως είναι για τις τελευταίες θέσεις.
Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. διατηρεί την πέμπτη θέση, και ο Πανιώνιος Betsson την έκτη. Ο ΠΑΟΚ F&U έρχεται έβδομος, και η Α.Σ.Π. Θέτις όγδοη. Αυτό αλλάζει τα πλάνα για την επόμενη σεζόν σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η επίσημη ανακοίνωση
Η Ε.Ο.ΠΕ. ανακοινώνει, ότι, μετά από αίτημα για τη μη διεξαγωγή των αγώνων πλέι οφ για τις θέσεις 5-8 του πρωταθλήματος της Volley League γυναικών και σύμφωνα με το άρθρο 23 του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων αποφάσισε:
Τη μη διεξαγωγή των αγώνων πλέι οφ 5-8 του πρωταθλήματος της Volley League Α1 Γυναικών και την κατάταξη σύμφωνα με τον Τελικό Βαθμολογικό Πίνακα της Α’ Φάσης του πρωταθλήματος, ως εξής:
5η θέση: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
6η θέση: Πανιώνιος Betsson
7η θέση: Π.Α.Ο.Κ. F&U
8η θέση: Α.Σ.Π. Θέτις