Η Βιγιαρεάλ πάρκαρε τρία γκολ στο πρώτο μισό και έφυγε νικήτρια 3-1 από την έδρα της Σοσιεδάδ χθες βράδυ. Ο αγώνας άνοιξε την 29η αγωνιστική της La Liga, με τους γηπεδούχους να παίρνουν κεφάλι από νωρίς. Έτσι, το κίτρινο υποβρύχιο ανεβαίνει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.
Γρήγορο ξέσπασμα και άνετη νίκη
Στο 7′ ο Μορένο έβαλε μπροστά τη Βιγιαρεάλ με κεφαλιά σε κόρνερ. Λίγο μετά, στο 15′, ο Μικαουτάντζε τελείωσε δουλειά στην κενή εστία για το 2-0. Και πριν καλά καλά το καταλάβει η Σοσιεδάδ, ο Πεπέ έκανε το 3-0 στο 23′, δίνοντας στους συμπαίκτες του όλο το περιθώριο να ελέγξουν το παιχνίδι.
Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν μόνο να μειώσουν με τον Σούσιτς στο 47′, φτάνοντας στο τελικό σκορ. Η Βιγιαρεάλ διαχειρίστηκε εύκολα το προβάδισμά της. Η Σοσιεδάδ μένει έβδομη, τρεις βαθμούς πίσω από την έκτη Θέλτα.
Το πρόγραμμα συνεχίζει
Σάββατο ξεκινάει με Έλτσε-Μαγιόρκα στις 15:00. Μετά ακολουθούν Εσπανιόλ-Χετάφε στις 17:15, Λεβάντε-Οβιέδο και Οσασούνα-Τζιρόνα και στις δύο στις 19:30, ενώ η Σεβίλλη παίζει με Βαλένθια στις 22:00. Κυριακή έχει Μπαρτσελόνα-Ράγιο Βαγιεκάνο στις 15:00, Θέλτα-Αλαβές στις 17:15, Αθλέτικ Μπιλμπάο στις 19:30 και το ντέρμπι Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο Μαδρίτης στις 22:00.
Για την επόμενη αγωνιστική, την 30ή, Παρασκευή 3 Απριλίου Ράγιο Βαγιεκάνο-Έλτσε στις 22:00. Σάββατο η Σοσιεδάδ φιλοξενεί Λεβάντε στις 15:00, Μαγιόρκα-Ρεάλ Μαδρίτης στις 17:15, Αλαβές-Οσασούνα στις 19:30 και το μεγάλο Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα στις 22:00. Κυριακή 5 Απριλίου Χετάφε-Αθλέτικ Μπιλμπάο στις 15:00, Βαλένθια-Θέλτα στις 17:15, Οβιέδο-Σεβίλλη στις 19:30, Μπέτις-Εσπανιόλ στις 22:00, και Δευτέρα 6 Απριλίου Τζιρόνα-Βιγιαρεάλ στις 22:00.
Η La Liga συνεχίζει με ρυθμούς playoffs, όπου κάθε βαθμός μετράει διπλά αυτή την περίοδο.