Τρεις παίκτες κόπηκαν από την προετοιμασία της εθνικής Γαλλίας ενόψει Ευρωμπάσκετ

Τρεις παίκτες κόπηκαν από την προετοιμασία της εθνικής Γαλλίας ενόψει Ευρωμπάσκετ

Με σημαντικές αλλαγές συνεχίζεται η προετοιμασία της εθνικής ομάδας μπάσκετ της Γαλλίας ενόψει του Ευρωμπάσκετ 2025.

Ανακοινώσεις για τις αποχωρήσεις από την εθνική Γαλλίας

Οι Φρανκ Ντιλικινά, Μούσα Ντιαμπατέ και Ουσμάν Ντιένγκ αποκλείστηκαν από το τελικό ρόστερ, με την ομάδα να συνεχίζει την προετοιμασία της πλέον με 14 παίκτες. Η απόφαση αυτή έρχεται λίγες μέρες πριν την επανέναρξη των προπονήσεων στην Μπαδαλόνα, μετά το μικρό διάλειμμα τριών ημερών.

Ποιοι παίκτες παραμένουν διαθέσιμοι

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φρεντερί Φοτού, διατηρεί στο ρόστερ του τους παίκτες με εμπειρία στο ΝΒΑ όπως οι Ιμπραΐμ Κουλιμπαλί, Ζαν-Βασίλ Ρισασέ, Γκαέλ Σαρ και Γουίλιαμ Γιαμπουσέλε, καθώς και τα υπόλοιπα σημαντικά μέλη της εθνικής: Ιφί, Χόαρντ, Κορντινιέ, Τζαϊτέ, Λουβαβού-Καμπαρό, Μαλεντόν, Οκόμπο, Πουαριέ και Στραζέλ.

Απουσίες που επηρεάζουν το ρόστερ της Γαλλίας

Η ομάδα θα αγωνιστεί με σημαντικές απουσίες καθ’ όλη τη διάρκεια του Ευρωμπάσκετ, καθώς δεν θα δούμε τον Βίκτορ Γουεμπανιάμα, τον Ματίας Λεσόρ, τον Μουσταφά Φαλ, τον Εβάν Φουρνιέ και τον πολυδιάστατο Ρούντι Γκομπέρ, που αποτελούν βασικά στελέχη.

Ανάλυση του ομίλου της Γαλλίας

Η εθνική Γαλλίας τοποθετείται στον 4ο όμιλο του Ευρωμπάσκετ, όπου θα κληθεί να ανταγωνιστεί δυνατά αντιπάλους όπως η Σλοβενία, η Πολωνία, το Βέλγιο, η Ισλανδία και το Ισραήλ. Η πρόκριση και η πορεία της Γαλλίας στον όμιλο θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από την προσαρμογή της ομάδας στις απουσίες και τη συνολική απόδοση των υπόλοιπων παικτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ