Το μονοπάτι του ΠΑΟΚ στο Champions League γίνεται πιο εύκολο λόγω… Ρεάλ

Το μονοπάτι του ΠΑΟΚ στο Champions League γίνεται πιο εύκολο λόγω… Ρεάλ

Η διαδρομή προς το νεοσύστατο League Phase του Champions League φαίνεται ακόμη πιο ανοδική για τον ΠΑΟΚ μετά την κατάκτηση του τίτλου από τη Ρεάλ. Η εξέλιξη αυτή σήμερα φέρνει τη Σαχτάρ στο ίδιο στάδιο και επιφέρει στον ΠΑΟΚ την αποφυγή μιας ομάδας με υψηλότερο συντελεστή από τους πιθανούς αντιπάλους του στα playoffs. Εάν η Ντιναμό Ζάγκρεμπ δεν είχε κατακτήσει τον τίτλο της στην Κροατία, ο ΠΑΟΚ θα είχε απευθείας πρόσβαση στον τρίτο προκριματικό γύρο και ασφάλιζε θέση στο Europa League.

Στην ανάρτησή του, ο Ανδρέας Δημάτος εξηγεί:

– Ο ΠΑΟΚ θα συμμετάσχει στην νέα φάση της διοργάνωσης με τον τρίτο καλύτερο συντελεστή στο Champions Path για τα 5 εισιτήρια. Αυτό είναι ένα ιστορικό επίτευγμα για ελληνική ομάδα.

– Η κατάκτηση του Champions League από τη Ρεάλ Μαδρίτης έφερε τη Σαχτάρ Ντόνετσκ απευθείας στον δεύτερο γύρο, εκμεταλλευόμενη τον υψηλό συντελεστή της.

– Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στα playoffs καθορίστηκαν μετά την ολοκλήρωση του τελικού. Αναμένουμε την κλήρωση στις 19 Ιουνίου για να μάθουμε ποιες ομάδες θα αντιμετωπίσει.

– Με τα υφιστάμενα δεδομένα, ο ΠΑΟΚ αποφεύγει να αντιμετωπίσει ομάδες όπως η Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Ερυθρός Αστέρας, Μακάμπι Τελ Αβίβ κ.ά. στα playoffs.

– Αν καταφέρει να προκριθεί, ο ΠΑΟΚ θα έχει σημαντικές ευκαιρίες να προχωρήσει σε υψηλότερα επίπεδα της διοργάνωσης, ενδεχομένως ακόμη και στο Champions League για πρώτη φορά.

– Η κλήρωση του Μονακό θα διαμορφώσει τους αντιπάλους του ΠΑΟΚ στη συνέχεια της διαδρομής του στο European football. Αυτή η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 29 Αυγούστου.

Αυτά τα νέα δείχνουν ότι ο ΠΑΟΚ έχει μια μοναδική ευκαιρία να προκόψει στο Champions League και να πάρει μέρος σε μια νέα και σημαντική φάση της διοργάνωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ