Οι πρώτοι αγώνες ρεβάνς για τα Play-offs του Champions League ήταν γεμάτοι ένταση και ανατροπές, με τις Μπενφίκα και Κλαμπ Μπριζ να πανηγυρίζουν την πρόκριση τους στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Ένα κοινό στοιχείο στις δύο αυτές επιτυχίες ήταν η καθοριστική συνεισφορά Ελλήνων ποδοσφαιριστών!
Ο Βαγγέλης Παυλίδης, επιθετικός της Μπενφίκα, απέδειξε για ακόμα μια φορά την εξαιρετική του φόρμα, σκοράροντας και δίνοντας ασίστ στο συναρπαστικό 3-3 των «αετών» με τη Μονακό.
Ο διεθνής Έλληνας επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 22ο λεπτό, δημιουργώντας το 1-0 για τον Ακτούρκογλου με μια εξαιρετική ατομική ενέργεια. Στο 76ο λεπτό, όταν η Μονακό είχε ανατρέψει το παιχνίδι, ο Παυλίδης ευστόχησε σε πέναλτι, ισοφαρίζοντας σε 2-2.
Με αυτό το γκολ, ο Παυλίδης έφτασε τα επτά γκολ στο φετινό Champions League, ένα ρεκόρ που τον καθιστά τον πρώτο σκόρερ της Μπενφίκα στην ιστορία της διοργάνωσης!
Pavlidis e o primeiro jogador da historia do Benfica a marcar 7 golos numa edicao da Champions League ?? pic.twitter.com/TQl56T6Mgl
— B24 (@B24PT) February 18, 2025
Όσον αφορά την Κλαμπ Μπριζ, η ομάδα ήταν εντυπωσιακή στο Μπέργκαμο, όπου νίκησε την Αταλάντα με 3-1. Σε συνδυασμό με τη νίκη της με 2-1 στον πρώτο αγώνα, η ομάδα του Βελγίου προκρίθηκε στην επόμενη φάση με συνολικό σκορ 5-2.
Ο Χρήστος Τζόλης συνέβαλε σημαντικά στην επιτυχία της ομάδας του. Στο 27ο λεπτό, μετά από σουτ του Τζόλη που απέκρουσε ο τερματοφύλακας Καρνεζέκι, ο Ταλμπί πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε για το 2-0.
Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο νεαρός μεσοεπιθετικός ξεκίνησε την αντεπίθεση και τροφοδότησε τον Γιουτγκλά, ο οποίος με ένα εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή διαμόρφωσε το 3-0!
Que golazo de Jutgla
La calles nunca te olvidaran pic.twitter.com/Qiq7JTtFzc
— Jeff (@JeffFcb14) February 18, 2025
Η παρουσία και η απόδοση των Βαγγέλη Παυλίδη και Χρήστου Τζόλη στους αγώνες ρεβάνς των Play-offs του Champions League, αναδεικνύει το ταλέντο και την προσφορά των Ελλήνων ποδοσφαιριστών στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.