Ένα βήμα πιο κοντά στο Final 4 του Basketball Champions League η ΑΕΚ Betsson BC, επικρατώντας της Ναντέρ με 76-69 σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι.
ΑΕΚ Betsson BC – Ναντέρ: Νίκη με φόντο το Final 4!
Η ΑΕΚ Betsson BC έκανε το πρώτο και καθοριστικό βήμα για την πρόκριση στο Final 4 του Basketball Champions League, κερδίζοντας τη Ναντέρ με 76-69 σε ένα καυτό παιχνίδι στην έδρα της. Μπροστά σε 8.500 φίλους της, η “Ένωση” πήρε τη νίκη στον πρώτο αγώνα των προημιτελικών και απέχει πλέον μία νίκη από την τελική τετράδα.
Η εξαιρετική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, και ειδικά στην τελευταία περίοδο όπου κράτησε τους Γάλλους στους 9 πόντους, ήταν το κλειδί για τη νίκη. Η ομάδα θα ταξιδέψει στο Παρίσι τη Μεγάλη Τετάρτη (16/04) για το Game 2 της σειράς, με στόχο να “κλειδώσει” την πρόκριση και τη διεξαγωγή του φετινού Final 4 στο Κλειστό των Άνω Λιοσίων!
Πρώτος σκόρερ για την ΑΕΚ ήταν ο Χάντερ Χέιλ με 20 πόντους και 4 ασίστ. Πολύτιμη ήταν η συνεισφορά των Πρέντις Χαμπ (15π., 4ρ., 3ασ., 4κλ.), Σι Τζέι Μπράις (13π., 6ρ., 2ασ.) και Μιντάουγκας Κουζμίνσκας (10π., 6ρ.). Για τη Ναντέρ, ο Πρκάτσιν σημείωσε 16 πόντους και πήρε 6 ριμπάουντ.
Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα:
Η ΑΕΚ ξεκίνησε με τους Χαμπ, Νετζήπογλου, Μπράις, Γκρέι και Γκόλντεν στην αρχική πεντάδα, αλλά μπήκε αγχωμένα στο παιχνίδι. Η Ναντέρ εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και προηγήθηκε με 14-4. Το τάιμ άουτ του Ντράγκαν Σάκοτα και η είσοδος του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας αφύπνισαν την ομάδα, η οποία με επιμέρους σκορ 9-0 μείωσε σε 13-14. Οι “κιτρινόμαυροι” πήραν το προβάδισμα με 17-16, αλλά το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με 25-22 υπέρ της Ναντέρ.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Ναντέρ ξέφυγε με 23-31, αλλά ο Ρέιζον Τάκερ βοήθησε την ΑΕΚ να μειώσει σε 31-34. Ο Χάντερ Χέιλ με τρία διαδοχικά τρίποντα έφερε την ΑΕΚ μπροστά με 40-41, και το ημίχρονο έληξε με 42-41.
Στο τρίτο δεκάλεπτο, η ΑΕΚ κυριάρχησε και με εξαιρετική άμυνα και επιθετική παρουσία του Πρέντις Χαμπ, προηγήθηκε με 55-46. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, η ομάδα “μπλόκαρε” επιθετικά και η Ναντέρ μείωσε και έκλεισε την περίοδο στο 60-56.
Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε θρίλερ στην τελευταία περίοδο, με την ΑΕΚ να ισοφαρίζει σε 60-60. Μετά από σχεδόν 9 λεπτά χωρίς καλάθι, ο Μπράις έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ με 63-60. Η Ναντέρ μείωσε σε 63-64, αλλά ο Χαμπ απάντησε για το 67-64. Με μεγάλες φάσεις του Χέιλ και τρίποντο του Μπράις, η ΑΕΚ έφτασε στο 72-65 και πανηγύρισε τη νίκη με 76-69.
Τα δεκάλεπτα: 23-25, 42-41, 56-60, 76-69.