Βαρύ πένθος για την οικογένεια της Πόρτο και ολόκληρο το πορτογαλικό ποδόσφαιρο: έφυγε από τη ζωή ο Ζόρζε Νούνο Πίντο ντα Κόστα, σε ηλικία 87 ετών. Η απώλεια του εμβληματικού ηγέτη σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για τους “δράκους”.
Ο Πίντο ντα Κόστα υπήρξε μια εμβληματική φυσιογνωμία για την ΦΚ Πόρτο, έχοντας διατελέσει πρόεδρος του συλλόγου για 42 χρόνια. Η μακροβιότητά του στον προεδρικό θώκο τον καθιστά τον μακροβιότερο πρόεδρο στην ένδοξη ιστορία του πορτογαλικού συλλόγου. Υπό την ηγεσία του, η Πόρτο κατέκτησε δεκάδες τίτλους, εδραιώνοντας τη θέση της ως μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.
Η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα. Αν και είχε παρουσιάσει μια προσωρινή βελτίωση και είχε λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο, ο Ζόρζε Νούνο Πίντο ντα Κόστα άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα του Σαββάτου, βυθίζοντας σε θλίψη την οικογένειά του, τον σύλλογο και το πορτογαλικό ποδόσφαιρο. Η κληρονομιά του ως ηγέτη και οραματιστή θα παραμείνει αθάνατη στην ιστορία της ΦΚ Πόρτο. Ο αθλητικός κόσμος της Πορτογαλίας αποχαιρετά έναν μεγάλο παράγοντα του ποδοσφαίρου.