Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται αντιμέτωπος με την απουσία του Χουάντσο Ερναγκόμεθ για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς ο Ισπανός μπασκετμπολίστας υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο χέρι και θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, η οποία θα τον αποκλείσει από την αγωνιστική δράση για περίπου δύο μήνες.
Ο Εργκίν Αταμάν και ο Ιωάννης Παπαπέτρου βρίσκονται και οι δύο εκτός παρκέ λόγω τραυματισμών, με τον πρώτο να προβληματίζεται ιδιαίτερα για τη θέση “3” στην ομάδα. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ενίσχυση σε αυτή τη θέση, καθώς οι παίκτες που είναι σε θέση να την καλύψουν επαρκώς είναι πενιχροί. Οι “πράσινοι” εξετάζουν διάφορες επιλογές παικτών που αγωνίζονται σε αυτή τη θέση και είναι σε θέση να προσφέρουν άμεση βοήθεια.
Ο Αταμάν αναγκάζεται να βρει επείγουσες λύσεις για το πρόβλημα και ίσως να χρησιμοποιήσει σχήματα με τρία γκαρντ, προσαρμόζοντας τους παίκτες που διαθέτει στη θέση “3”. Ο Λευτέρης Μαντζούκας αναμένεται να αυξήσει τον χρόνο συμμετοχής του σε αυτή τη θέση, παίζοντας έναν διαφορετικό ρόλο από αυτόν που έχει συνηθίσει. Μέχρι να βρεθεί η ιδανική λύση, ο Παναθηναϊκός πρέπει να ανταπεξέλθει σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση και να αντιμετωπίσει τους απαιτητικούς αγώνες που ακολουθούν.