Η Μπαρτσελόνα πήρε μεγάλη νίκη 2-1 κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης στην 30ή αγωνιστική της La Liga. Με αυτή τη νίκη, και τη βαθμολογική γκέλα της Ρεάλ Μαδρίτης στη Μαγιόρκα, οι Καταλανοί βρέθηκαν +7 βαθμούς μπροστά από τη «Βασίλισσα», ενώ μένουν μόνο οκτώ αγώνες για το τέλος. Πραγματικά, φαίνεται ότι ο τίτλος έρχεται πιο κοντά από ποτέ για την ομάδα του Χάβι.
Ο αγώνας σε λεπτομέρειες
Άνοιξε το σκορ η Ατλέτικο στο 39′, με τον Τζουλιάνο Σιμεόνε να ξεφεύγει πίσω από την άμυνα, να ελέγχει καλά την μπάλα και να τελειώνει ψύχραιμα για το 1-0. Η Μπαρτσελόνα αντέδρασε γρήγορα, τρία λεπτά μετά, όταν ο Ράσφορντ έπαιξε ωραίο ένα-δύο με τον Όλμο, μπήκε στην περιοχή και σούταρε – ο Μούσο δεν πρόλαβε να το πιάσει, και έγινε το 1-1. Τελευταία στιγμή του πρώτου ημιχρόνου, οι «ροχιμπλάνκος» έμειναν με δέκα λόγω της κόκκινης στον Νίκο Γκονζάλες.
Στο δεύτερο μέρος, η Ατλέτικο κράτησε καλά την άμυνα, δυσκολεύοντας τη Μπαρτσελόνα για αρκετή ώρα. Οι Καταλανοί βρήκαν λύση στο 87′, με τον Ζοάο Κανσέλο να σουτάρει δυνατά από αριστερά – ο Μούσο δίστασε ξανά, η μπάλα κόντραρε στον Λεβαντόφσκι και μπήκε στα δίχτυα για το 1-2. Ένα γκολ περίεργο, αλλά δίνει στη Μπαρτσελόνα προβάδισμα που μοιάζει ασφαλέστερο τώρα.
Βαθμολογία και αγώνες
Η Ατλέτικο Μαδρίτης έμεινε 4η με 57 βαθμούς, έναν πίσω από τη Βιγιαρεάλ. Στην 30ή αγωνιστική, είχαμε και άλλα αποτελέσματα: Ράγιο Βαγιεκάνο 1-0 Έλτσε, Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-0 Λεβάντε, Μαγιόρκα 2-1 Ρεάλ Μαδρίτης, Αλαβές 0-0 Οσασούνα.
Περιμένουμε ακόμα τα Χετάφε-Αθλέτικ Μπιλμπάο, Βαλένθια-Θέλτα, Οβιέδο-Σεβίλλη και Μπέτις-Εσπανιόλ αύριο Κυριακή, ενώ τη Δευτέρα κλείνει με Τζιρόνα-Βιγιαρεάλ.
Για την επόμενη, 31η αγωνιστική, ξεκινάει Παρασκευή με Ρεάλ Μαδρίτης-Τζιρόνα, συνεχίζει Σάββατο με Ρεάλ Σοσιεδάδ-Αλαβές, Έλτσε-Βαλένθια, Μπαρτσελόνα-Εσπανιόλ και Σεβίλλη-Ατλέτικο Μαδρίτης. Κυριακή: Οσασούνα-Μπέτις, Μαγιόρκα-Ράγιο Βαγιεκάνο, Θέλτα-Οβιέδο, Αθλέτικ Μπιλμπάο-Βιγιαρεάλ. Δευτέρα κλείνει με Λεβάντε-Χετάφε.