Σάκοτα: «Δυσκολίες στις επιλογές – Η ομάδα χρειάζεται ανασυγκρότηση»

Σάκοτα: «Δυσκολίες στις επιλογές – Η ομάδα χρειάζεται ανασυγκρότηση»

Ο προπονητής της ΑΕΚ Betsson, Ντράγκαν Σάκοτα, αναφέρθηκε με ειλικρίνεια στις προκλήσεις που είχε στο χτίσιμο του ρόστερ της ομάδας κατά τη διάρκεια της media day που πραγματοποιήθηκε στα πρόσφατα ανακαινισμένα Λιόσια. Εκεί, μάλιστα, έγινε και αγιασμός.

«Όλες οι επιλογές των παικτών είναι δικές μας. Αν ρωτάτε αν ήταν η πρώτη μας επιλογή, όχι. Ορισμένα από τα πρώτα μας πλάνα δεν προχώρησαν όπως θέλαμε. Η ομάδα έχει βρεθεί σε μια δύσκολη θέση και είναι σημαντικό να επανέλθει στη σωστή πορεία. Αυτό θα γίνει μέσω αλλαγών που προσπαθεί να κάνει η διοίκηση, αλλά και μέσα από τα παιχνίδια. Αν αγωνιζόμαστε με πάθος και σωστά, θα κερδίσουμε την εκτίμηση των άλλων. Υπήρχαν παίκτες που ήταν στις αρχικές μας επιλογές, αλλά η πραγματικότητα είναι πως οι περισσότεροι κοιτούν την EuroLeague. Δυστυχώς, η χρηματοδότηση είναι περιορισμένη και αυτό μας καθυστερεί σε κάποιες επιλογές. Αναμένουμε ακόμα μια σημαντική μεταγραφή. Όταν ρωτάμε “τι ψάχνετε;” πάντα η απάντηση είναι “έναν καλό παίκτη”. Αν έρθει κάποιος που μπορεί να κάνει τη διαφορά, θα βρούμε θέση για αυτόν. Αυτή τη στιγμή νιώθουμε ότι μας λείπει ένας ψηλός, όχι όμως ο παραδοσιακός πεντάρις αλλά ένας combo παίκτης. Έχουμε αφιερώσει ένα μήνα στην αναζήτησή του και περιμένουμε ακόμη θετική εξέλιξη.», δήλωσε ο Σάκοτα.

Αναφερόμενος στην προετοιμασία της ομάδας, τόνισε: «Συνήθως λέμε ότι είμαστε σε καλή πορεία. Δεν είχαμε την πλήρη ομάδα ενωμένη από την αρχή. Το πιο σημαντικό είναι το πώς θα είμαστε στο τέλος. Αυτό είναι το ζητούμενο. Πρόκειται για μια νέα αρχή με πολλές αλλαγές σε σχέση με πέρυσι, οπότε η δουλειά ξεκινά από την αρχή. Δεν ξέρουμε και πολλές λεπτομέρειες για τις άλλες ομάδες, καθώς κι αυτές αλλάζουν. Πρέπει πάντα να παραμένουμε σε χαμηλούς τόνους στις δηλώσεις μας. Τα πρώτα παιχνίδια θα δείξουν την κατεύθυνση που παίρνουμε. Τα γκαρντ είναι καθοριστικά, αλλά αρχικά είχα ένα θέμα με τον Φλιώνη. Ο γιατρός μας ενημέρωσε ότι είναι καλά. Στην ομάδα επιθυμούσαμε και δύο Έλληνες παίκτες –Λούντζη και Μήτρου Λονγκ– αλλά δεν καταφέραμε να τους αποκτήσουμε. Στην ουσία, χρειάζεται να βρούμε περισσότερους Έλληνες σε σχέση με τους ξένους στη frontline. Δυστυχώς, τραυματισμοί όπως του Καράμπελα μας επηρεάζουν στην προπόνηση.»

Όσον αφορά τους στόχους της νέας σεζόν, ο Σάκοτα είπε: «Πολλοί πιστεύουν ότι είναι άδικο να λέμε ότι έχουμε στόχο το πρωτάθλημα όταν ξέρουμε πως ανταγωνιζόμαστε τις ομάδες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, που φαίνονται πιο ισχυρές. Αυτές οι ομάδες έχουν άλλους προσανατολισμούς και βαρύτητα στην διοργάνωση. Εμείς πρέπει να είμαστε πιο ρεαλιστές για τη νέα χρονιά. Πιστεύω ότι στο BCL έχουμε στόχους, να φτάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε. Θέλουμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί από πέρυσι και να στόχος μας είναι η τετράδα. Αν το επιτύχουμε, θα είναι ένα μεγάλο βήμα πρόοδου.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ