Η Παρί Σεν Ζερμέν πήρε τον γαλλικό Super Cup νικώντας τη Μαρσέιγ στα πέναλτι μετά από 2-2 στην κανονική διάρκεια και παράταση. Ο αγώνας έγινε στο Τζαμπέρ Αλ-Αχμάντ του Κουβέιτ και ήταν γεμάτος ανατροπές. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έφτασε έτσι στο 14ο Super Cup της ιστορίας της, μετά το περσινό τρεμπλ με Ligue 1, Κύπελλο Γαλλίας και Champions League.
Ο Σεβαλιέ σώζει την ομάδα στα πέναλτι
VAINQUEURS ! ?????? pic.twitter.com/8lilS121HZ
— Paris Saint-Germain (@PSG_inside) January 8, 2026
ΟΛούκας Σεβαλιέ έγινε ο ήρωας του αγώνα, αποκρούοντας τα δύο πρώτα πέναλτι της Μαρσέιγ από Ο’ Ράιλι και Τραορέ. Οι Ράμος, Βιτίνια, Μέντες και Ντουέ ευστόχησαν για την Παρί Σεν Ζερμέν, κερδίζοντας 4-1 στα πέναλτι. Πέρσι, η ομάδα είχε δείξει παρόμοια ψυχραιμία σε μεγάλους τελικούς.
Ανατροπές και γκολ στο τέλος
Πρώτος σκόρερ έγινε ο Ουσμάν Ντεμπελέ στο 13′ με λόμπα πάνω από τον τερματοφύλακα, μετά από κλέψιμο στην άμυνα της Μαρσέιγ. Στο 76′ ο Γκρίνγουντ ισοφάρισε 1-1 με πέναλτι που κέρδισε μόνος του. Η Παρί πίεσε, αλλά οι Φωκαείς έφεραν τούμπα το ματς στο 87′ με αυτογκόλ του Πάντσο σε σέντρα του Τραορέ.
Καθώς το ματς έφτανε στο φινάλε, η Μαρσέιγ έχασε ευκαιρία για τρίτο γκολ σε τετ-α-τετ του Ομπαμεγιάνγκ στο 90’+5. Η Παρί Σεν Ζερμέν βγήκε στην αντεπίθεση αμέσως μετά. Ο Ράμος έγραψε το 2-2, στέλνοντας τον τελικό στην παράταση και τελικά στα πέναλτι, όπου η ομάδα έδειξε χαρακτήρα.