Ένα βράδυ μαγικό! Η Άρσεναλ διέλυσε τη Ρεάλ Μαδρίτης με 3-0, σε έναν αγώνα που έμεινε αξέχαστος για τους οπαδούς της.
Άρσεναλ – Ρεάλ Μαδρίτης 3-0: Θρίαμβος στο Champions League
Η Άρσεναλ πραγματοποίησε μια εμφάνιση που άφησε άφωνη την Ευρώπη, επικρατώντας της Ρεάλ Μαδρίτης με 3-0 για τα προημιτελικά του Champions League. Οι “κανονιέρηδες”, με τον Μικέλ Μερίνο στην κορυφή της επίθεσης λόγω έλλειψης άλλων επιλογών, έκαναν ένα φανταστικό παιχνίδι.
Απόλυτος πρωταγωνιστής της βραδιάς αναδείχθηκε ο Ντέκλαν Ράις. Ο Άγγλος μέσος, με δύο εκπληκτικές εκτελέσεις φάουλ στο 58′ και το 70′, έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση της ομάδας του στους “4” της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η τακτική του Μικέλ Αρτέτα φάνηκε να αποδίδει καρπούς, με την ομάδα να παρουσιάζει συνοχή και αποφασιστικότητα.
Οι Δηλώσεις του Ντέκλαν Ράις
Μετά το τέλος του αγώνα, ο Ντέκλαν Ράις αποκάλυψε το μυστικό του στα φάουλ:
“Έχω χτυπήσει το τείχος πάρα πολλές φορές. Στο πρώτο φάουλ, αρχικά ήθελα να κάνω σέντρα, αλλά είδα τη θέση του τείχους και του Κουρτουά και σκέφτηκα να το δοκιμάσω! Για το δεύτερο, είχα απλά μεγάλη αυτοπεποίθηση και σούταρα.“
Η αυτοπεποίθηση του Ράις και η στρατηγική προσέγγιση της Άρσεναλ έκαναν τη διαφορά σε έναν αγώνα που θα μείνει στην ιστορία.
???? Declan Rice on his free kicks: “I’ve hit the wall too many times… originally I was going to cross it for the first one, but then I saw the wall and Courtois position, and thought I’ll just go for it!”, told Prime.
“And the second one, I just had the confidence to hit it”. pic.twitter.com/tNQ0ZLtS4u
— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) April 8, 2025