Προφίλ Ρεάλ Μπέτις: Ο εντυπωσιακός Άντονι, ο άτυχος Ίσκο και η σταθερότητα της ομάδας

Προφίλ Ρεάλ Μπέτις: Ο εντυπωσιακός Άντονι, ο άτυχος Ίσκο και η σταθερότητα της ομάδας

Ο Παναθηναϊκός φτάνει στους «16» του Europa League μετά από 16 χρόνια και τώρα κοιτάει κατάματα τη Ρεάλ Μπέτις από την Ανδαλουσία. Οι πράσινοι θα παίξουν πρώτη φορά με αυτή την ομάδα, που έρχεται από σταθερή πορεία στη LaLiga και φιλόδοξη ευρωπαϊκή σεζόν. Το ματς αυτό βάζει το τριφύλλι μπροστά σε ένα εμπόδιο με εμπειρία και πλάνο.

Η Μπέτις και τα όπλα της

Η ομάδα της Σεβίλλης έχει προπονητή με βαριά εμπειρία, τον Μανουέλ Πελεγκρίνι, που φέρνει τίτλους και γνώση σε υψηλό επίπεδο. Οι παίκτες της δείχνουν απορροφημένοι στο πλάνο του, κάνοντας την ομάδα να λειτουργεί σαν μηχανή. Ο Άντονι έγινε ήρωας στο γήπεδο, πίεσε και κέρδισε μόνιμη μεταγραφή πέρσι το καλοκαίρι – αυτό δείχνει το πνεύμα που βγάζει η Μπέτις.

Χωρίς τον Ίσκο φέτος λόγω σοβαρού τραυματισμού στον αστράγαλο, τα μετόπισθεν κρατάνε οι Μπάρτρα και Μπεγερίν. Στα χαφ ο Νάταν ο Βραζιλιάνος δίνει δύναμη, μαζί με τον Πάμπλο Φορνάλς που ήταν άλλοτε το σφυρί της ομάδας. Μπροστά ο Τσίμι Άβιλα τρέχει, ο Μπακαμπού που έχει παίξει τέσσερις φορές κόντρα στον Παναθηναϊκό με τον Ολυμπιακό, και ο Εζαλζουλί – όλοι μαζί γίνονται θηρίο με τον τρόπο που παίζει η Μπέτις.

Πορεία και προϊστορία

Φέτος η Μπέτις τελείωσε τέταρτη στη φάση των ομίλων με πέντε νίκες, ενώ πέρσι έφτασε τελικό στο Conference League. Εκεί νίκησαν την Τσέλσι στα ημιτελικά, αλλά έχασαν τον τίτλο από την ποιότητα παικτών όπως ο Πάλμερ. Δεν παίζουν στο δικό τους γήπεδο, το Μπενίτο Βιγιαμαρίν, λόγω εργασιών – μετακόμισαν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Σεβίλλης, το Καρτούχα, που χωράει γύρω στους 70.000 κόσμο.

Ήταν το τρίτο ματς τους με ελληνική ομάδα, και το πιο πρόσφατο πέρσι στην Τούμπα, όπου έχασαν 2-0 από τον ΠΑΟΚ παρόλο που είχαν αρκετές απουσίες. Εκείνο το σκορ βοήθησε τον δικέφαλο να προχωρήσει στα playoffs. Με τον Παναθηναϊκό δεν έχουν παίξει ποτέ, αλλά με τον Ολυμπιακό ναι, στο Europa League του 2018-19: ισοπαλία 0-0 στην Ελλάδα και νίκη 1-0 στο σπίτι τους.

Ο Ράφα Μπενίτεθ, από την πλευρά του Παναθηναϊκού, έχει αντιμετωπίσει τη Μπέτις 16 φορές ως προπονητής και έχασε μόνο τέσσερις. Στο Champions League με τη Λίβερπουλ, μετά το έπος της Πόλης, πήρε νίκη 2-1 και ισοπαλία 0-0. Κόντρα συγκεκριμένα στον Πελεγκρίνι τέσσερις φορές, τρεις στην Αγγλία: ηττήθηκε με τη Νιούκαστλ από Σίτι και Γουέστ Χαμ τότε που ο Χιλήνιος ήταν στους πάγκους τους, αλλά κέρδισε 2-1 με τη Θέλτα κόντρα στη Μπέτις στη LaLiga πέρσι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ