Ποτσέκο: “Επικεντρώνομαι σε αυτούς που είναι Ιταλοί σήμερα”

Ποτσέκο: “Επικεντρώνομαι σε αυτούς που είναι Ιταλοί σήμερα”

Ένα θέμα που έχει αναδείξει μεγάλη συζήτηση στον χώρο του μπάσκετ εθνικών ομάδων είναι η συμμετοχή των νατουραλιζέ, δηλαδή παικτών που αποκτούν την υπηκοότητα μιας χώρας και αγωνίζονται με αυτήν ως «ξένοι», ανεξάρτητα από τη σχέση τους με αυτήν τη χώρα.

Πρόσφατα, ο Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο εξέφρασε την επιθυμία του να αγωνιστεί με την εθνική Ιταλίας. Σε σχετική ερώτηση, ο προπονητής της Εθνικής Ιταλίας, Τζανμάρκο Ποτσέκο, εξέφρασε την άποψή του… κουρασμένος από τη συνεχή πολιτική σχετικά με τους νατουραλιζέ, υπογραμμίζοντας ότι απλώς θέλει παίκτες που επιθυμούν να εκπροσωπήσουν την ομάδα της Ιταλίας.

Παραθέτοντας τα λόγια του:

«Έχω συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζω απλώς ποιος αγαπάει να ανήκει και να παίζει για την Ιταλία. Δεν κρίνω τις επιλογές του Μπανκέρο και του Ντάριους Τόμπσον, αλλά έχω ξοδέψει ενέργεια για να συμβιβαστώ με συγκεκριμένα πρόσωπα. Το έχω κάνει στο παρελθόν και δεν θέλω να το επαναλάβω. Αν κάποιος φανερώσει ενδιαφέρον με το διαβατήριό μας στην τσέπη το καλοκαίρι και νιώσει χαρά που θα τον προπονήσω και θα παίξει με τους συμπαίκτες του, θα είμαι ευτυχής. Ωστόσο, τώρα επικεντρώνομαι σε αυτούς που είναι Ιταλοί σήμερα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ