Ο Βαγγέλης Παυλίδης συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία! Στο τελευταίο παιχνίδι του, ο Έλληνας επιθετικός απέδειξε για άλλη μια φορά την αξία του, πετυχαίνοντας δύο γκολ και βοηθώντας τη Μπενφίκα να πάρει τη νίκη με σκορ 2-3 κόντρα στην Εστρέλα Αμαδόρα. Αυτή η νίκη διατηρεί την ομάδα του σε απόσταση μόλις έξι βαθμών από την πρωτοπόρο Σπόρτινγκ Λισαβόνας, κρατώντας την σε τροχιά για τη διεκδίκηση του τίτλου.
Ο Παυλίδης, στο 6ο λεπτό, ανέλαβε ρόλο δημιουργού, προσφέροντας την ασίστ για το γκολ του Οταμέντι, ενώ έπειτα πήρε τη σκυτάλη του σκόρερ. Στο 10’, με τη βοήθεια ενός αμυντικού, αυξάνει τη διαφορά στα δύο γκολ, ενώ στο 32’ σημειώνει το τρίτο τέρμα της ομάδας του, μετά από την προσωρινή μείωση του σκορ από τον Τραβασός.
Αν και οι γηπεδούχοι μείωσαν ξανά στο σκορ με γκολ του Μπανζά στο 49’, οι “αετοί” της Λισαβόνας κατάφεραν να εξασφαλίσουν τους πολύτιμους τρεις πόντους, κλείνοντας το παιχνίδι με απόλυτη αυτοπεποίθηση.
Αποτελέσματα της 20ής αγωνιστικής
Παρασκευή (31/1)
Μποαβίστα-Φαμαλικάο 0-2
(5’ Σέικ, 56’ Σα)
Σάββατο (1/2)
Σάντα Κλάρα-Κάσα Πία 2-1
(48’ Αραούζο, 57’ Σερτζίνιο-43’ Μορέιρα)
Νασιονάλ-Αρούκα 1-2
(45’+1’ Ουλίσες-5’ Γκοζάλμπεζ, 26’ πεν. Αραούζο)
Ζιλ Βισέντε-Εστορίλ 1-2
(15’ Κορέιρα-45’+4’ πεν. Μπεμπράουι, 84’ Μπόμα)
Γκιμαράες-Άβες 2-0
(55’ Σάμου, 78’ Αρκάνιο)
Κυριακή (2/2)
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Φαρένσε 3-1
(11’ Φρεσνέντα, 26’ Ντιομαντέ, 88’ Χάρντερ-45’+2’ Άφρικο)
Εστρέλα-Μπενφίκα 2-3
(28’ Τραβασός, 49’ Μπανζά, 6’ Οταμέντι, 10’, 32’ Παυλίδης)
Δευτέρα (3/2)
Μορεϊρένσε-Μπράγκα (20:45)
Ρίο Άβε-Πόρτο (22:45)