Τι άλλο να κάνει πια ο Βαγγέλης Παυλίδης; Ο Έλληνας διεθνής επιθετικός της Μπενφίκα πραγματοποιεί μυθική σεζόν και το απέδειξε για ακόμη μια φορά. Στον επαναληπτικό αγώνα με αντίπαλο την Μονακό για τους «32» του Champions League, ο Παυλίδης ήταν και πάλι καθοριστικός. Σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι κόντρα στην ομάδα του Πριγκιπάτου, ενώ μοίρασε και μία ασίστ, οδηγώντας την Μπενφίκα στην πρόκριση στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Το τελικό σκορ 3-3 στο «Ντα Λουζ», σε συνδυασμό με τη νίκη της Μπενφίκα στο πρώτο παιχνίδι με 1-0, έδωσε το εισιτήριο στους «αετούς» της Λισαβόνας με συνολικό σκορ 4-3.
Πλέον, η Μπενφίκα θα βρει στο δρόμο της στους «16» μια εκ των Μπαρτσελόνα ή Λίβερπουλ. Μια τεράστια πρόκληση για την ομάδα της Πορτογαλίας, αλλά και για τον Βαγγέλη Παυλίδη προσωπικά, ο οποίος διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας. Με το εύστοχο πέναλτι που εκτέλεσε στο 76ο λεπτό, ο Παυλίδης έφτασε τα 7 γκολ στη φετινή διοργάνωση σε 10 αγώνες. Αυτό το επίτευγμα τον καθιστά ως τον παίκτη της Μπενφίκα με τα περισσότερα γκολ σε μία σεζόν στο Champions League (από το 1992 και μετά που η διοργάνωση απέκτησε τη σημερινή της μορφή).
Η εξέλιξη του αγώνα ήταν δραματική. Παρότι η Μπενφίκα πήρε το προβάδισμα στο 22ο λεπτό με τον Ακτούρκογλου, έπειτα από ασίστ ακριβείας του Βαγγέλη Παυλίδη, η Μονακό κατάφερε να ανατρέψει το σκορ με γκολ των Μιναμίνο (32′) και Μπεν Σεγκίρ (51′).
Μετά την ανατροπή, η Μονακό είχε πάρει τον έλεγχο του αγώνα, ενώ στους ποδοσφαιριστές της Μπενφίκα επανήλθε το άσχημο συναίσθημα από το πρόσφατο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, όπου έχασαν και πάλι το προβάδισμά τους.
Ωστόσο, αυτή τη φορά ο Βαγγέλης Παυλίδης ήταν εκεί για να δώσει τη λύση. Με το γκολ του ισοφάρισε σε 2-2, όμως η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε για πολύ, καθώς ο Ιλενικενά έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους Μονεγάσκους στο 81ο λεπτό.
Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι ήταν ροντέο, με τις δύο ομάδες να παλεύουν για ένα γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση. Τελικά, η τύχη χαμογέλασε στην Μπενφίκα, με τον Κοκτσού να σκοράρει στο 84ο λεπτό, διαμορφώνοντας το τελικό 3-3. Αυτό το γκολ αποδείχθηκε λυτρωτικό για την ομάδα του, καθώς έδωσε την πρόκριση στους Πορτογάλους στην επόμενη φάση του Champions League.