Θρίαμβος στο Παρίσι! Η Παρί Σεν Ζερμέν διέλυσε την Μπρεστ με εμφατικό τρόπο και σφράγισε το εισιτήριό της για τους «16» του Champions League! Σε ένα γαλλικό «derby» με ξεκάθαρο φαβορί, οι πρωταθλητές Γαλλίας δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης και μετά το 3-0 του πρώτου αγώνα, συνέτριψαν την ομάδα του Ερίκ Ρουά με ένα εκκωφαντικό 7-0. Πλέον, η Παρί περιμένει στην επόμενη φάση μια εκ των Λίβερπουλ ή Μπαρτσελόνα, σε έναν πρόωρο τελικό που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον!
Σε μια βραδιά που σημαδεύτηκε από την επιθετική πολυφωνία, επτά διαφορετικοί σκόρερ χρίστηκαν σκόρερ για την ομάδα του Λουίς Ενρίκε. Ο Κβίτσα Κβαρατσχέλια σημείωσε το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ με την φανέλα της Παρί, ενώ τα υπόλοιπα τέρματα πέτυχαν οι Μπαρκολά, Βιτίνια, Ντεσίρ Ντουέ, Νούνο Μέντες, Γκονσάλο Ράμος και ο νεαρός Μαγιουλού.
Αυτή η νίκη συνοδεύτηκε και από ένα ιστορικό ρεκόρ για την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία πέτυχε 16 γκολ συνολικά απέναντι στην Μπρεστ στη φετινή σεζόν, αριθμός που αποτελεί την κορυφαία επίδοση της ομάδας απέναντι σε έναν συγκεκριμένο αντίπαλο!
Ο χορός των γκολ ξεκίνησε στο 20ο λεπτό, όταν ο Φαμπιάν Ρουίθ με μια μαγική κάθετη πάσα βρήκε τον Μπραντλέι Μπαρκολά, ο οποίος απέφυγε με εντυπωσιακό τρόπο δύο αμυντικούς της Μπρεστ και με ένα εύστοχο πλασέ στην κλειστή γωνία έκανε το 1-0.
Η υπεροχή της Παρί συνεχίστηκε και στο 39ο λεπτό. Μετά από μια εξαιρετική ομαδική προσπάθεια, ο Μπαρκολά έκανε το γύρισμα στην περιοχή, η μπάλα πέρασε παράλληλα από αρκετούς παίκτες και έφτασε στον Κβαρατσχέλια, ο οποίος άνοιξε λογαριασμό στην Ευρώπη με τη νέα του ομάδα, διαμορφώνοντας το 2-0 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Η συμβολή του Κβαρατσχέλια στην επιθετική γραμμή της Παρί Σεν Ζερμέν ήταν καθοριστική.
Παρά τις προβλέψεις για χαλάρωση στο δεύτερο ημίχρονο, η Παρί Σεν Ζερμέν δεν έριξε ρυθμούς. Στο 59ο λεπτό ο Βιτίνια, μετά από ακόμα μια ασίστ του Φαμπιάν Ρουίθ, έκανε το 3-0 με ένα πανέμορφο πλασέ. Οι αλλαγές του Λουίς Ενρίκε έδωσαν νέα πνοή στην ομάδα, με τους δύο παίκτες που πέρασαν ως αλλαγή να βρίσκουν δίχτυα μέσα σε 15 λεπτά!
Το 4-0 σημειώθηκε από τον Ντεσίρ Ντουέ, ο οποίος, μετά από ασίστ του επίσης νεοεισελθόντα, Γκονσάλο Ράμος, πρόσθεσε το όνομά του στη λίστα των σκόρερ.
Στο 69ο λεπτό, ο Νούνο Μέντες ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 5-0. Ο Πορτογάλος αμυντικός, εκμεταλλευόμενος την παράλληλη κίνηση του Ασράφ Χακίμι, πλάσαρε εύστοχα σε κενή εστία.
Ο Γκονσάλο Ράμος, από δημιουργός, μετατράπηκε σε εκτελεστή στο 76ο λεπτό, αξιοποιώντας την εξαιρετική πάσα του Ντουέ και διαμορφώνοντας το 6-0.
Το επισφράγισμα της νίκης ήρθε από τον 18χρονο Μαγιουλού. Ο νεαρός Γάλλος, που είχε περάσει στον αγώνα στο 72ο λεπτό, πήρε την ασίστ από τον Κβαρατσχέλια και με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 7-0!