Ο Παναθηναϊκός φτάνει στη Βελιγράδι αντιμέτωπος με έναν Ερυθρό Αστέρα που πετάει, σε ένα ματς που οι απουσίες στα ψηλά του ρόστερ δημιουργούν εκτάκτως προβλήματα. Οι πράσινοι, μαυρισμένοι από τραυματισμούς στη θέση του σέντερ, ψάχνουν τρόπους να παλέψουν χωρίς τα βασικά τους όπλα κάτω από το καλάθι, ενώ ο αντίπαλος καυχιέται για αήττητο σερί έξι αγώνων. Γιατί τώρα, σε αυτή την κρίσιμη φάση της Euroleague, η ομάδα του Άταμαν πρέπει να βρει λύσεις άμεσα, αλλιώς η ήττα φαντάζει αναπόφευκτη.
Οι Σέρβοι άλλαξαν πρόσωπο με τον Σάσα Ομπράντοβιτς στον πάγκο.
Ο νέος τεχνικός έφερε φρέσκο αέρα και τους Σέρβους έκανε ομάδα πυγμάχων, με άμυνα που πνίγει και επίθεση που ρέει σαν νερό. Η άφιξη του Ντονάτα Μοτιεγιούνας ενίσχυσε άγρια την πρώτη γραμμή, δίνοντας βάθος και δύναμη όπου χρειαζόταν περισσότερο. Ο Τζάρεντ Μπάτλερ, το καινούργιο τους αστέρι, ακόμα προσαρμόζεται ρυθμούς, αλλά η ομάδα ήδη καρπώνεται τα οφέλη. Πάνω απ’ όλα, το ρόστερ τους λειτουργεί σαν καλοκουρδισμένο ρολόι, εκμεταλλευόμενο κάθε πλεονέκτημα στο παρκέ. Και η Euroleague, ως η πιο ανταγωνιστική διοργάνωση στην Ευρώπη, δοκιμάζει ακριβώς τέτοιες ομάδες που ξέρουν να εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες του αντιπάλου.
Ο Παναθηναϊκός ορμάει μπροστά με μικρότερα σχήματα.
Ο Έργκιν Άταμαν, πιεσμένος από τις απουσίες, θα βασιστεί στα γκαρντ του για να ελέγξει το ματς, ιδίως στον Κώστα Σλούκα που καλείται να διοικήσει το τέμπο. Πρέπει να κόψουν τον ρυθμό των γηπεδούχων, να περιορίσουν τις ευκαιρίες σε ημιχρόνο γηπέδου και να σταματήσουν τον Κόντι Μίλερ-Μακιντάιρ, αυτόν τον πιλότο με 14,4 πόντους και 6,8 ασίστ ανά αγώνα. Ίσως η αντισυμβατική τακτική, βασισμένη σε ταχύτητα και εξυπνάδα, τους δώσει αναπνοή μέχρι να γυρίσει κάποιος ψηλός. Οι πράσινοι φέρνουν μαζί τους εκείνη την αύρα μεγάλων ομάδων, με χαρακτήρες που έχουν αποδείξει την αξία τους σε πιέσεις. Και ποιος ξέρει, ο ρόλος του αουτσάιντερ μπορεί να γίνει όπλο, απελευθερώνοντας πιέσεις και φέρνοντας εκπλήξεις.