Ο Παναθηναϊκός AKTOR στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας 2024, νικώντας τον Ολυμπιακό στον συγκλονιστικό τελικό του Final-8 Κυπέλλου Ανδρών, με σκορ 79-75, σε ένα κατάμεστο κλειστό στο Ηράκλειο της Κρήτης! Ένας τίτλος που επισφραγίζει την κυριαρχία του Παναθηναϊκού στο ελληνικό μπάσκετ.
Μετά το τέλος του συναρπαστικού αγώνα, ο Τσέντι Όσμαν, ένας από τους πρωταγωνιστές της νίκης, μίλησε για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στο Ηράκλειο, την εντυπωσιακή του προσαρμογή στον Παναθηναϊκό AKTOR, αλλά και το πιθανό ενδεχόμενο ανανέωσης του συμβολαίου του με την ομάδα μετά το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τούρκος φόργουορντ, Τσέντι Όσμαν:
Για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας 2024: «Είμαστε απίστευτα χαρούμενοι και προσωπικά είμαι πολύ περήφανος για το πώς όλοι οι παίκτες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και βγήκαν μπροστά όταν χρειάστηκε. Αυτή ήταν μια εξαιρετικά σημαντική νίκη για εμάς, ειδικά μετά την περσινή ήττα, και γι’ αυτό θέλαμε διακαώς να κερδίσουμε σήμερα.»
Για τον πανηγυρισμό του προπονητή Εργκίν Αταμάν: «Αυτή είναι η συνηθισμένη συμπεριφορά του κόουτς από την αρχή της σεζόν, οπότε δεν είναι κάτι καινούργιο για εμάς. Όλοι μαζί στοχεύουμε στην κατάκτηση του 8ου αστεριού στην Ευρωλίγκα. Αυτός είναι ο βασικός μας στόχος.»
Για την απόδοση του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ: «Ο Χουάντσο έκανε ένα φανταστικό παιχνίδι απόψε, ήταν καθοριστικός. Μας έλειπαν αρκετοί σημαντικοί παίκτες, αλλά ο Γκάμπριελ έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, πραγματικά υπέροχη εμφάνιση. Ο Χουάντσο τον βοήθησε σημαντικά και ακριβώς αυτό χρειαζόμασταν. Ο Μιλουτίνοφ και ο Φαλ είναι ψηλοί και ο Χουάντσο έπαιξε τεράστιο ρόλο στην αντιμετώπισή τους.»
Για την υποστήριξη των οπαδών του Παναθηναϊκού AKTOR: «Σίγουρα είχαμε περισσότερους οπαδούς στο γήπεδο και αυτό μας έδωσε ώθηση. Είμαστε ευτυχισμένοι που καταφέραμε να κερδίσουμε για αυτούς. Στην αρχή δεν ήξερα τι να περιμένω. Ρωτούσα συνεχώς τους συμπαίκτες μου αν θα έρθει κόσμος και αν θα γεμίσει το γήπεδο. Τελικά, ήρθαν πολλοί και η ατμόσφαιρα ήταν απίστευτη, μας βοήθησαν πάρα πολύ.»
Για την προσωπική του εμφάνιση στον τελικό Κυπέλλου: «Είμαι σε εξαιρετική κατάσταση, αισθάνομαι υπέροχα. Είμαι 100% έτοιμος. Θέλω να συνεχίσω να παίζω σκληρά, όπως έκανα τους τελευταίους δύο μήνες, και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.»
Για το ενδεχόμενο ανανέωσης του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό AKTOR: «Αυτή τη στιγμή, είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στους στόχους που έχουμε θέσει για φέτος. Ωστόσο, μπορώ να πω με σιγουριά ότι είμαι πολύ χαρούμενος που αποτελώ μέλος αυτής της ομάδας και που βρίσκομαι εδώ. Οι οπαδοί είναι απίστευτοι. Με έχουν υποδεχτεί με τον καλύτερο τρόπο και νιώθω ότι με αγαπούν ακόμα περισσότερο τώρα. Αυτό σίγουρα παίζει τεράστιο ρόλο στην καριέρα μου. Θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και ανυπομονώ να κατακτήσω περισσότερα τρόπαια με τον Παναθηναϊκό.»
Για την trade deadline στο NBA: «Ειδικά αν βρίσκεσαι στο NBA εκείνη την περίοδο, τον Φεβρουάριο, αρχίζεις να αγχώνεσαι λίγο. Δεν ξέρεις αν θα παραμείνεις στην ομάδα σου ή αν θα πας κάπου αλλού. Αλλά έτσι είναι η δουλειά, πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα.»