Όσμαν: «Η αντίδρασή μας κόντρα στη Βίρτους ορίζει την ταυτότητά μας»

Όσμαν: «Η αντίδρασή μας κόντρα στη Βίρτους ορίζει την ταυτότητά μας»

Ο Παναθηναϊκός πήρε δύσκολη νίκη από το Περιστέρι Betsson και ο Τζέντι Όσμαν μίλησε ανοιχτά για την κούραση που βαραίνει την ομάδα. Οι συνεχόμενοι αγώνες έχουν φέρει σωματική και ψυχική εξάντληση, αλλά η ομάδα πρέπει να βρει γρήγορα ρυθμό. Με το βλέμμα στραμμένο στη EuroLeague, ο παίκτης έστρεψε την προσοχή του στη συνέχεια των υποχρεώσεων.

Η εβδομάδα με Αρμάνι και Βίρτους

Όσμαν θυμήθηκε τα δύο παιχνίδια της προηγούμενης εβδομάδας στην Ιταλία, όπου η ομάδα αντιμετώπισε σοβαρές δυσκολίες. Πρώτα η ήττα από την Αρμάνι, με καλό ξεκίνημα που χάθηκε στο δεύτερο μέρος, και μετά η νίκη επί της Βίρτους που έδειξε αντίδραση. Η άμυνα και η ενέργεια έκαναν τη διαφορά στο δεύτερο ματς, κάτι που η ομάδα χρειάζεται να θυμάται συνέχεια.

Για τον αγώνα κόντρα στο Περιστέρι Betsson:

“Είχαμε μια δύσκολη εβδομάδα. Η ενέργεια μας ήταν πεσμένη, υπήρχε κούραση από τα πολλά παιχνίδια που παίξαμε αυτή την εβδομάδα. Το σημαντικό είναι ότι πήραμε τη νίκη και πως όλοι τελειώσαμε το παιχνίδι υγιείς. Έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι την Πέμπτη και θα αφοσιωθούμε σε αυτό. Καλή δουλειά σε όλους, τώρα προχωράμε”.

Πέρα από τα ματς, η ομάδα πέρασε και από κύμα ασθενειών που την κούρασε επιπλέον. Τώρα όλοι είναι υγιείς και κοιτάνε μπροστά, χωρίς δικαιολογίες.

Για την προηγούμενη διπλή εβδομάδα:

“Στο παιχνίδι κόντρα στην Αρμάνι δεν ήμασταν στην καλύτερη κατάσταση, στο πρώτο ημίχρονο τα πήγαμε καλά τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά αλλά δεν καταφέραμε να το διατηρήσουμε και στο δεύτερο ημίχρονο. Όσον αφορά το παιχνίδι με τη Βίρτους, παίξαμε με περισσότερη ενέργεια και επιθετικότητα. Κάναμε καλές επιθετικές και αμυντικές επιλογές, επομένως ήταν μια καλή νίκη μετά από μια δύσκολη ήττα από την Αρμάνι. Αντιδράσαμε στο παιχνίδι με τη Βίρτους. Αυτή πρέπει να είναι η ταυτότητά μας. Έχουμε δείξει στο παρελθόν πως μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί στην άμυνα. Απλά πρέπει να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας πως μπορούμε να το κάνουμε. Θα είμαστε καλά, κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο και θα είμαστε εδώ να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση που θα βρεθεί στο δρόμο μας.”

Προετοιμασία για Μπάγερν

Ο Όσμαν νιώθει καλά τώρα, μετά τις δύσκολες μέρες με τις ασθένειες. Η ομάδα αφήνει πίσω τα προβλήματα και εστιάζει στο επόμενο παιχνίδι. Στο Μόναχο περιμένει μια σκληρή Μπάγερν, με νέο προπονητή και καλό ρυθμό στην έδρα της.

Για το πως νιώθει ο ίδιος:

“Είμαι καλά. Περάσαμε δύσκολα δέκα μέρες λόγω της ασθένιας στην ομάδα αλλά επιτέλους είμαστε καλά. Δεν μπορούμε να το χρησιμοποιούμε ως δικαιλογία, είναι στο παρελθόν, τώρα οφείλουμε να ασχοληθούμε με το παρόν και το μέλλον και θα είμαστε καλά”.

Για το παιχνίδι κόντρα στη Μπάγερν:

“Θα παίξουμε κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα. Παίζουν πολύ καλά στην έδρα τους και είναι μια επικίνδυνη ομάδα με νέο προπονητή επομένως πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτήν την πρόκληση. Σίγουρα περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά ξέρουμε πως στο Μόναχο με τη στήριξη των οπαδών μας θα παίξουμε καλό μπάσκετ και ελπίζουμε να πάρουμε τη νίκη”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ