Ανατροπή στα σχέδια της ΑΕΚ στον δεύτερο τελικό του EHF European Cup με την Αλκαλοίντ
Αναβολή του αγώνα λόγω διαφωνιών και σεβασμού στον κόσμο της ΑΕΚ
Ο δεύτερος τελικός της ΑΕΚ κόντρα στην Αλκαλοίντ, που θα διεξαγόταν στο πλαίσιο του EHF European Cup, αναβλήθηκε επίσημα μετά από απόφαση της διοίκησης του τμήματος χάντμπολ της ΑΕΚ. Η ομάδα, που προσπαθούσε για την ανατροπή του σκορ 29-25 από το πρώτο ματς στη SUNEL Arena, δεν κατέβηκε καθόλου στο παιχνίδι.
O ρόλος του Σταμάτη Παπασταμάτη και οι δηλώσεις του
Στα αποδυτήρια, ο πρόεδρος της ομάδας, Σταμάτης Παπασταμάτης, ανακοίνωσε την απόφαση στους παίκτες, επισημαίνοντας το ισχυρό δέσιμο της ομάδας με τον κόσμο:
«Καταλαβαίνω ότι θέλατε όλοι να δώσετε τη μάχη σας, αλλά η αδικία σε βάρος του κόσμου μας δεν μπορεί να περάσει. Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι η δύναμή μας και σεβόμαστε απόλυτα το δίκιο τους. Είμαστε οικογένεια και είμαστε ΕΝΑ με τους φιλάθλους μας. Για αυτό το λόγο αποφασίσαμε να μην κατέβουμε σε αυτόν τον αγώνα. Η τιμή της ΑΕΚ υπερέχει όλων».
Η θέση της Ομοσπονδίας και τα μέτρα ασφαλείας
Η ομοσπονδία χάντμπολ είχε δώσει προθεσμία μιας ώρας στην ΑΕΚ να επιβεβαιώσει την παρουσία της στον αγώνα. Μετά την ανακοίνωση της αναβολής, ενημέρωσε ότι:
«Ο τελικός του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου μεταξύ HC Alkaloid και AEK Athens HC αναβάλλεται για λόγους ασφαλείας. Επιπλέον πληροφορίες θα ανακοινωθούν στη συνέχεια.»
Η σημασία του σεβασμού προς τον κόσμο του αθλητισμού
Η απόφαση της ΑΕΚ αντανακλά τη δέσμευση της ομάδας και της διοίκησης να προστατεύσουν όχι μόνο το αγωνιστικό ήθος αλλά και την αξιοπρέπεια του κόσμου της. Η κατάσταση αυτή αναδεικνύει τη σημασία της υπεράσπισης των φιλάθλων και τη διαφύλαξη της ενότητας μεταξύ ομάδας και οπαδών, ειδικά σε επίσημους ευρωπαϊκούς αγώνες.