Ένα συναρπαστικό ντέρμπι, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον για τρία οκτάλεπτα, έλαβε χώρα στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας πόλο ανδρών. Ο Ολυμπιακός, με μια εντυπωσιακή αφύπνιση στα μέσα της τρίτης περιόδου, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του αξιόμαχου Απόλλωνα Σμύρνης με σκορ 12-9.
Οι Γενηδουνιάς και Ζερδεβάς, με τις εξαιρετικές τους εμφανίσεις, οδήγησαν τους “ερυθρόλευκους” στον τελικό του Final 4, που θα διεξαχθεί στο κλειστό κολυμβητήριο του Βόλου. Εκεί, θα διεκδικήσουν απέναντι στον “αιώνιο” αντίπαλο, τον Παναθηναϊκό, το 26ο τρόπαιο τους στη διοργάνωση και το 8ο συνεχόμενο.
Η ατμόσφαιρα ήταν εκρηκτική, με τους περίπου 70 φιλάθλους της Ελαφράς Ταξιαρχίας να δημιουργούν μια φανταστική ατμόσφαιρα, στηρίζοντας ασταμάτητα την ομάδα τους με παλμό και ακατάπαυστο τραγούδι.
Η εξέλιξη του αγώνα:
Το πρώτο οκτάλεπτο χαρακτηρίστηκε από την κυριαρχία των τερματοφυλάκων. Ο Γαλανόπουλος και ο Ζερδεβάς πραγματοποίησαν εντυπωσιακές επεμβάσεις, αναδεικνύοντας τους εαυτούς τους σε απόλυτους πρωταγωνιστές. Μόνο μια φορά νικήθηκαν αμφότεροι, με τον Καπότση να ανοίγει το σκορ για τον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Κάκαρη να ισοφαρίζει σε 1-1 για τον Ολυμπιακό.
Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στο δεύτερο οκτάλεπτο, με τον Ζερδεβά να πραγματοποιεί δύο κρίσιμες αποκρούσεις, η πρώτη σε πέναλτι του Μπογκντάνοβιτς. Στη συνέχεια, ο Γενηδουνιάς έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στους “ερυθρόλευκους”. Ωστόσο, η Ελαφρά Ταξιαρχία απάντησε άμεσα με τον Τρούλο και με παίκτη παραπάνω. Ο Γενηδουνιάς με δύο συνεχόμενα γκολ και ο Φουντούλης ανέβασαν το σκορ σε 5-2, με τον Απόλλωνα Σμύρνης να αντιδρά με τους Σολανάκη και Γαρδίκα, μειώνοντας σε 5-4. Στα τελευταία δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του δευτέρου οκταλέπτου, ο Ζαλάνκι διαμόρφωσε το 6-4.
Παρά το σταθερό προβάδισμα, ο Ολυμπιακός έδειχνε μια νευρικότητα, την οποία εκμεταλλευόταν ο Απόλλων Σμύρνης, παραμένοντας ανταγωνιστικός. Ο Τρούλος, στην αρχή του τρίτου οκταλέπτου, μείωσε σε 6-5, με τον εξαιρετικό Γενηδουνιά να δίνει και πάλι τη λύση για τους Πειραιώτες, σκοράροντας για το 7-5. Ο Ρομπόπουλος μείωσε εκ νέου στο ένα γκολ για την ομάδα του Ραντάνοβιτς. Ο Ζερδεβάς διατήρησε το προβάδισμα του Ολυμπιακού με μια εξαιρετική επέμβαση, και ο Κάκαρης, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, έκανε το 8-6 τρία λεπτά πριν από τη λήξη του οκταλέπτου. Μια νέα καίρια απόκρουση του Ζερδεβά, ο οποίος αναδείχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας του Κόλιανιν, επέτρεψε στον Φουντούλη να διαμορφώσει το 9-6.
Στην τελευταία περίοδο, ο Ολυμπιακός έδειξε την ποιότητά του, βελτιώθηκε αισθητά στην άμυνα και εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό. Ο Νικολαΐδης ανέβασε το σκορ σε 10-6 και ο Παπαναστασίου, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, έκανε το 11-6. O Γαρδίκας μείωσε σε 11-7, με τον Κάκαρη, τρία λεπτά πριν από το φινάλε, να γράφει το 12-7. Ο Απόλλων Σμύρνης, εκμεταλλευόμενος τη χαλάρωση των “ερυθρολεύκων”, μείωσε με τους Τρούλο και Καπότση για το τελικό 12-9, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ του ημιτελικού κυπέλλου πόλο ανδρών.
Αναλυτικά τα οκτάλεπτα: 1-1, 5-3, 4-2, 2-3.